A DZT a jövőorientált és fenntartható turizmusért

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december közepétől tagja a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) globális tanácsának. A nemzetközi szervezet vezetősége megerősítette Németország nemzeti turisztikai hivatalának felvételét.

Garmisch-Partenkirchen_Eibsee©DZT_Jens Wegener
Garmisch-Partenkirchen_Eibsee©DZT_Jens Wegener

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában:

„Az úticél Németország az elmúlt években erős fenntarthatósági imázst épített fel: a nemzetközi utazási szakma ügyvezetőinek és a key accountjainak 79 százaléka Németországot fenntartható desztinációként értékeli a DZT Travel Industry Expert Panel felmérése szerint 2023. 4. negyedévére nézve, 62 százalékuk pedig a németországi utazási ajánlatokat tudatosan ezen aspektus alapján értékesíti. A DZT tagsága a GSTC-tanácsban további perspektívákat is jelent: általa összeköthetjük a többi GSTC-tag tapasztalatait a saját szaktudásunkkal és így fenntartható németországi turisztikai ajánlatokat prezentálhatunk a nemzetközi porondon. A GTSC-programokon szerzett felismeréseinket, illetve tudásunkat pedig meg tudjuk osztani német turisztikai partnereinkkel, ami még tovább erősíti majd pozíciónkat, mint fenntartható úti cél.”

Petra Hedorfer / Fotó: DZTFarideh-Diehl
Petra Hedorfer / Fotó: DZTFarideh-Diehl

A GSTC-ről: A GSTC egy közhasznú szervezet, amelyet 2008-ban alapított a Turisztikai Világszervezet UNWTO, az Egyesült Nemzetek környezetvédelmi programjával (UNEP), az NGO Rainforest Alliance szövetséggel és az Egyesült Nemzetek alapítványával közösen. A GSTC globális szinten határozza meg az utazási szakma és a turisztikai szektor fenntartható fejlődésének standardjait. Ezek a GSTC-kritériumok hasznosak a képzés és a továbbképzés terén, segítik a politikai fejlődést, illetve a folyamatok mérésénél és vezérlésénél vezérfonalként és a tanúsítványozási eljárások alapjaként szolgálnak.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.