A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét. A 2023-as év értékelése és a 2024-es év kiemelt témái bemutatása díjnyertes német ginek és finom falatok társaságában történt. Czeiszing Miklós, a DZT Magyarországi Képviseletének vezetője röviden ismertette a most búcsúzó év németországi beutazással kapcsolatos eredményeket, a még jelenleg is futó fő kampányokat, és felvázolta azt is, milyen érdekes témákat tartogat a következő esztendő.
Többek közt elhangzott, hogy a fenntarthatóság területe évek óta a Hivatal kiemelt témája. Majd idén elsőként átadásra került a Német Turisztikai Hivatal Fenntartósági Díja, amelyet Zubreczki Dávid újságíró, író, építészeti mesemondó nyert el, mivel Németország fenntartható turizmusáért szakmai cikkeivel évek óta sokat tesz.
Az ünnepélyes díjátadást követően, a DZT jelenlévő két hazai képviselője - Salánki Szilvia és Czeiszing Miklós -, megköszönte partnereiknek az idei esztendőben végzett sok-sok közös munkát, majd ginek kerültek a poharakba, méghozzá négy körben, finom falatok kíséretében.
A ginben gazdag est külön érdekesssége volt, hogy Erdei Zsolt ginszakértő (ginfluencer) irányításával egytől-egyig olyan italokat kerültek a vendégek elé, amelyek mind Németországban készültek, annak különböző területein, nagyobb városaiban. A DZT képviseletvezetője pedig mindig az adott, szóban forgó és "kóstolt" vidékről, nagyvárosról fűzött a különleges ízélmény mellé egy-két turisztikai, idegenforgalmi aktuális információt.
A kóstolt ginek sorrendben a következők voltak:
LA SU MGO mango gin
Wild Child Berlin dry gin
Gin Sul
Windspiel Pink Grapefruit gin
Forrás: DZT / Turizmus Online