A DZT gines program keretében tartotta évzáróját

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét, ahová a velük egész évben együttműködő hazai kiutaztató irodák és média képviselőit hívták el.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét. A 2023-as év értékelése és a 2024-es év kiemelt témái bemutatása díjnyertes német ginek és finom falatok társaságában történt. Czeiszing Miklós, a DZT Magyarországi Képviseletének vezetője röviden ismertette a most búcsúzó év németországi beutazással kapcsolatos eredményeket, a még jelenleg is futó fő kampányokat, és felvázolta azt is, milyen érdekes témákat tartogat a következő esztendő.

 

Többek közt elhangzott, hogy a fenntarthatóság területe évek óta a Hivatal kiemelt témája. Majd idén elsőként átadásra került a Német Turisztikai Hivatal Fenntartósági Díja, amelyet Zubreczki Dávid újságíró, író, építészeti mesemondó nyert el, mivel Németország fenntartható turizmusáért szakmai cikkeivel évek óta sokat tesz.

Az ünnepélyes díjátadást követően, a DZT jelenlévő két hazai képviselője - Salánki Szilvia és Czeiszing Miklós -, megköszönte partnereiknek az idei esztendőben végzett sok-sok közös munkát, majd ginek kerültek a poharakba, méghozzá négy körben, finom falatok kíséretében.

A ginben gazdag est külön érdekesssége volt, hogy Erdei Zsolt ginszakértő (ginfluencer) irányításával egytől-egyig olyan italokat kerültek a vendégek elé, amelyek mind Németországban készültek, annak különböző területein, nagyobb városaiban. A DZT képviseletvezetője pedig mindig az adott, szóban forgó és "kóstolt" vidékről, nagyvárosról fűzött a különleges ízélmény mellé egy-két turisztikai, idegenforgalmi aktuális információt.

A kóstolt ginek sorrendben a következők voltak

LA SU MGO mango gin

Wild Child Berlin dry gin

Gin Sul

Windspiel Pink Grapefruit gin

Forrás: DZT / Turizmus Online


Üzleti tárgyalás a síneken – különvonattal Kassára a MICE Express-szel

Üzleti tárgyalás a síneken – különvonattal Kassára a MICE Express-szel 

Ilyen még nem volt, pedig zseniális ötlet: üzleti találkozó a síneken!
Thaiföld szigorít a vízummentességen

Thaiföld szigorít a vízummentességen 

Egyre több külföldi végez illegális munkát vagy üzleti tevékenységet turistaként bejelentkezve.
Csalódást keltő turistalátványosságok – van köztük magyar

Csalódást keltő turistalátványosságok – van köztük magyar 

Egy friss kutatás szerint a világ legelismertebb turistalátványosságai közül több is messze elmarad a látogatók elvárásaitól.
Illegális turisztikai apartmanok Madridban

Illegális turisztikai apartmanok Madridban 

A szaktárca vizsgálata szerint a különböző online platformokon 16 335 apartmant hirdetnek turisztikai céllal, de csak 1131 rendelkezik engedéllyel.
Mi a közös pont a Maldív-szigetek és Szoboszlai Dominik csapatában?

Mi a közös pont a Maldív-szigetek és Szoboszlai Dominik csapatában? 

A Visit Maldives beszállt a az elitfutball világába.
Napi látogatói limit Comino szigetén

Napi látogatói limit Comino szigetén 

Málta apró szigete, Comino már jó ideje a túlturizmus áldozata. A hatóságok most lépnek az ügyben.
A macska, „aki” megmentett egy japán vasútállomást

A macska, „aki” megmentett egy japán vasútállomást 

2007-ben a Wakayama Vasúttársaság vezetői úgy döntöttek, hogy egy macskát neveznek ki a Kishi állomás segédállomásfőnökévé, amely zseniális üzleti húzásnak bizonyult.
Életre szóló kaland Új-Zélandon

Életre szóló kaland Új-Zélandon 

A pályázatok benyújtására idén áprilisban nyílik ismét lehetőség.
Íme, Linz új jövőstratégiája

Íme, Linz új jövőstratégiája 

Take a RISK, visit LINZ: kockázatvállalás és jövőformálás a turizmusban.
Dachstein és Salzkammergut bemutatkozott Budapesten

Dachstein és Salzkammergut bemutatkozott Budapesten 

Turizmus egész évben: túrázás, kerékpározás és természet a Salzkammerguti régióban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.