A DZT gines program keretében tartotta évzáróját

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét, ahová a velük egész évben együttműködő hazai kiutaztató irodák és média képviselőit hívták el.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét. A 2023-as év értékelése és a 2024-es év kiemelt témái bemutatása díjnyertes német ginek és finom falatok társaságában történt. Czeiszing Miklós, a DZT Magyarországi Képviseletének vezetője röviden ismertette a most búcsúzó év németországi beutazással kapcsolatos eredményeket, a még jelenleg is futó fő kampányokat, és felvázolta azt is, milyen érdekes témákat tartogat a következő esztendő.

 

Többek közt elhangzott, hogy a fenntarthatóság területe évek óta a Hivatal kiemelt témája. Majd idén elsőként átadásra került a Német Turisztikai Hivatal Fenntartósági Díja, amelyet Zubreczki Dávid újságíró, író, építészeti mesemondó nyert el, mivel Németország fenntartható turizmusáért szakmai cikkeivel évek óta sokat tesz.

Az ünnepélyes díjátadást követően, a DZT jelenlévő két hazai képviselője - Salánki Szilvia és Czeiszing Miklós -, megköszönte partnereiknek az idei esztendőben végzett sok-sok közös munkát, majd ginek kerültek a poharakba, méghozzá négy körben, finom falatok kíséretében.

A ginben gazdag est külön érdekesssége volt, hogy Erdei Zsolt ginszakértő (ginfluencer) irányításával egytől-egyig olyan italokat kerültek a vendégek elé, amelyek mind Németországban készültek, annak különböző területein, nagyobb városaiban. A DZT képviseletvezetője pedig mindig az adott, szóban forgó és "kóstolt" vidékről, nagyvárosról fűzött a különleges ízélmény mellé egy-két turisztikai, idegenforgalmi aktuális információt.

A kóstolt ginek sorrendben a következők voltak

LA SU MGO mango gin

Wild Child Berlin dry gin

Gin Sul

Windspiel Pink Grapefruit gin

Forrás: DZT / Turizmus Online


Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.