A DZT gines program keretében tartotta évzáróját

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét, ahová a velük egész évben együttműködő hazai kiutaztató irodák és média képviselőit hívták el.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december 14-én tartotta évzáró karácsonyi estjét. A 2023-as év értékelése és a 2024-es év kiemelt témái bemutatása díjnyertes német ginek és finom falatok társaságában történt. Czeiszing Miklós, a DZT Magyarországi Képviseletének vezetője röviden ismertette a most búcsúzó év németországi beutazással kapcsolatos eredményeket, a még jelenleg is futó fő kampányokat, és felvázolta azt is, milyen érdekes témákat tartogat a következő esztendő.

 

Többek közt elhangzott, hogy a fenntarthatóság területe évek óta a Hivatal kiemelt témája. Majd idén elsőként átadásra került a Német Turisztikai Hivatal Fenntartósági Díja, amelyet Zubreczki Dávid újságíró, író, építészeti mesemondó nyert el, mivel Németország fenntartható turizmusáért szakmai cikkeivel évek óta sokat tesz.

Az ünnepélyes díjátadást követően, a DZT jelenlévő két hazai képviselője - Salánki Szilvia és Czeiszing Miklós -, megköszönte partnereiknek az idei esztendőben végzett sok-sok közös munkát, majd ginek kerültek a poharakba, méghozzá négy körben, finom falatok kíséretében.

A ginben gazdag est külön érdekesssége volt, hogy Erdei Zsolt ginszakértő (ginfluencer) irányításával egytől-egyig olyan italokat kerültek a vendégek elé, amelyek mind Németországban készültek, annak különböző területein, nagyobb városaiban. A DZT képviseletvezetője pedig mindig az adott, szóban forgó és "kóstolt" vidékről, nagyvárosról fűzött a különleges ízélmény mellé egy-két turisztikai, idegenforgalmi aktuális információt.

A kóstolt ginek sorrendben a következők voltak

LA SU MGO mango gin

Wild Child Berlin dry gin

Gin Sul

Windspiel Pink Grapefruit gin

Forrás: DZT / Turizmus Online


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.