A kelet-európai piacon terjeszkedne Mauritius

Az Indiai óceánon található szigetet egyre több turista fedezi fel a térségből. A Mauritiusi Turisztikai Hivatal képviselete és 10 partnere, a kelet-európai bemutatókörútjuk keretén belül mutatta be az országot a Marriott Hotelben a vendégeknek. 

A szigetet 1,2 millióan lakják és a nyári szezon novembertől áprilisig tart, míg a téli májustól októberig. A hőmérséklet mindig 15 fok felett van, ezért nem tekinthető szezonális desztinációnak, egész évben adottak a körülmények a turisták fogadására.

Az országban 117 hotel található, melyek több mint 40%-a ötcsillagos hotel, míg 32,5 %-a négycsillagos minősítésű. A magyar turisták száma 2015/2016-os évben 61%-kal nőtt, tavaly 2432-en keresték fel a szigetet. A lengyelek és a csehek irányából is nő az érdeklődés, tavaly a lengyel látogatók száma 90%-os növekedést mutatott. 2015-ben 5330 lengyel turista érkezett az országba, míg ez a szám 2016-ban már 10126 volt. A térséget a legtöbben Németországból, Franciaországból és az Egyesült Királyságból látogatják.

A Mauritiusi Tursiztikai Hivatal Kelet-Európával foglalkozó vezetője, Ashwin Cahoolessur szerint, a sziget legvonzóbb tulajdonsága, hogy minden fajta nyaralási formára alkalmas és biztonságos. Hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet szentelnek a biztonságnak, ezt alapos ellenőrzésekkel és fokozott biztonsági személyzettel érik el. 

A mauritiusi turizmus erőssége, az esküvős utazás/nászút, a MICE utazás és az aktív pihenés. Számtalan sportolási lehetőség van a szigeten, a vízi sportokon kívül a golfozás is az oda látogatók kedvence.

Mivel a kelet-európai térség egyre jobban kezdi felfedezni az országot, így nagy potenciált látnak ebben a piacban, ezért Mauritiust bemutatókkal, jövőbeni tanulmányutakkal szeretnék jobban megismertetni az utazási szakmával. A prezentációból megtudtuk, hogy az ország, több turisztikai díjat is kapott az elmúlt időszakban, többek között 2016-ban az ITB Berlin „Legcsodálatosabb hotelekkel rendelkező sziget az Indiai-óceánon” díjat.

A bemutató után belekóstolhattunk a mauritiusi gasztronómiába, a kókuszos csirkébe, az édesburgonya salátába és a tésztafélékbe is.


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.