Exkluzív gasztronómiai est a New York-i magyar Főkonzulátuson

A New York-i magyar Főkonzulátuson szervezett exkluzív gasztronómiai estet és borbemutatót március 31-én a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete, a Gasztroélmények Éve eseménysorozat részeként. A több mint 50 fős közönség a nagy presztízsű Les Dames d'Escoffier nemzetközi gasztronómiai és vendéglátóipari szervezet tagjai közül került ki - a Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint.

A Les Dames d'Escoffier filantróp társaság tagjai olyan hölgyek, akik a vendéglátás és gasztronómia területén vezető pozíciót töltenek be. 36 tagszervezettel működik az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Mexikóban. A szervezetbe csak meghívás alapján lehet bekerülni. Tevékenységük elsődlegesen a kortárs gasztronómiai trendek követésére és oktatására irányul.

A magyar est vendégei a szervezet New York tagozatának tagjai voltak. Köztük például a szervezet alapítója és elnöke, a Wine Spectator Magazine főszerkesztője, a Culinary Institute of America alelnöke, Jenifer Lang - Láng György özvegye a Café des Artistes (NYC) és Gundel (Budapest) volt tulajdonosa, az International Wine Center elnöke, a CBS-New York Radio, továbbá az egyik legnagyobb élelmiszerlánc a Whole Foods Market marketingigazgatója és a NY Daily News gasztronómiai főszerkesztője. A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselőjének bevezetője után Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul köszöntötte a vendégeket, és beszélt a magyar gasztronómiai forradalomról, Széll Tamás eredményeiről, Michelin csillagos éttermeinkről és a Bocuse d'Or 2016-os budapesti rendezvényről. Bogyay Katalin ENSZ Nagykövet is köszöntötte a hölgyeket, és a kultúra, valamint a nők egyenjogúságának fontos szerepéről beszélt. A missziók vezetői a teljes rendezvényen részt vettek.

A csúcsminőségű borokat a Balassi Intézet New York-i Kulturális Központja biztosította. Az MT Zrt. és a Balassi Intézet együttműködése nem új keletű: az elmúlt években több nagyszabású projektet valósított meg a két társintézmény közösen. A Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének hirdetését, étkezési és borkultúránk megjelenítését a Balassi Intézet is fontosnak tartja az észak-amerikai piacon.

A borbemutatót Gál Helga, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai szakértője prezentálta. A borokat megfelelő ételtársítással kínálták. Nem maradt le az étlapról a hagyományos és a modern magyar gasztronómiában ikonikussá vált gulyásleves sem. Az italsort és a borbemutatót a 6 puttonyos Tokaji Aszú bemutatása és desszertvariációk kínálása zárta le.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete tudatosan építi a Magyarország-márkát Észak-Amerikában. A szakmai együttműködések kiszélesítése mellett olyan döntéshozókat is megszólít, akik a Magyarországról alkotott képet a megfelelő szinteken pozitívan befolyásolhatják. Ebben a munkában kulcsfontosságú szerepet játszik Magyarországnak a gasztronómián keresztül történő bemutatása. A rendezvény meggyőzőerejét igazolja, hogy a nagy presztízsű szervezet szinte azonnal tárgyalásokat kezdett budapesti tagozatának létrehozására.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt., Vendég & Hotel Online


Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön

Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön  

A Happy Travel több mint 17 éve volt jelen a szlovák utaztató piacon.
Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől

Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől 

Ha eddig azt hittük, hogy a régió és az itteni élmények nem tudnak már semmi újat nyújtani, akkor ideje újratervezni.
A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony

A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony  

A perzselő hőség szinte egész Franciaországot sújtja, a Météo France mérései szerint hétfőn sok helyen mintegy 38 Celsius-fok feletti értékeket regisztráltak.
Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon?

Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon? 

Az egyik biztosításközvetítő adatai szerint adatai a szerződések száma 9 százalékkal, az átlagdíj pedig 6 százalékkal emelkedett.
Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt

Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt 

Európa perzselő nyara – hol érzik a hőséget a legnagyobb mértékben a turisták?
Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében

Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében 

Az Amazon-alapító luxusesküvője nemcsak látványosság volt, hanem komoly bevételi forrás is, amelyet tüntetések és kritikus hangok kísértek.
Hőségriasztás Franciaországban

Hőségriasztás Franciaországban 

A legmagasabb szintű hőségriasztás lép életbe kedden Párizsban és környékén is.
Hétvégén nagyívben kerülje el Zágrábot és környékét!

Hétvégén nagyívben kerülje el Zágrábot és környékét!  

A Horvát Köztársaság Turisztikai és Sportminisztériuma, valamint a Horvát Idegenforgalmi Közösség óriási forgalomra figyelmeztet július 4-én, 5-én és 6-án.
Új pályázat zöld üzenettel: szakmai verseny a turisztikai reklámágazatnak

Új pályázat zöld üzenettel: szakmai verseny a turisztikai reklámágazatnak 

Egy új, most elindított nemzetközi kezdeményezés új szintre emeli a turisztikai promóciót.
Új díszkivilágításban pompázik Traianus császár római piaca

Új díszkivilágításban pompázik Traianus császár római piaca 

Az olasz főváros nevezetességei egymás után kapnak új díszkivilágítást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.