Exkluzív gasztronómiai est a New York-i magyar Főkonzulátuson

A New York-i magyar Főkonzulátuson szervezett exkluzív gasztronómiai estet és borbemutatót március 31-én a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete, a Gasztroélmények Éve eseménysorozat részeként. A több mint 50 fős közönség a nagy presztízsű Les Dames d'Escoffier nemzetközi gasztronómiai és vendéglátóipari szervezet tagjai közül került ki - a Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint.

A Les Dames d'Escoffier filantróp társaság tagjai olyan hölgyek, akik a vendéglátás és gasztronómia területén vezető pozíciót töltenek be. 36 tagszervezettel működik az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Mexikóban. A szervezetbe csak meghívás alapján lehet bekerülni. Tevékenységük elsődlegesen a kortárs gasztronómiai trendek követésére és oktatására irányul.

A magyar est vendégei a szervezet New York tagozatának tagjai voltak. Köztük például a szervezet alapítója és elnöke, a Wine Spectator Magazine főszerkesztője, a Culinary Institute of America alelnöke, Jenifer Lang - Láng György özvegye a Café des Artistes (NYC) és Gundel (Budapest) volt tulajdonosa, az International Wine Center elnöke, a CBS-New York Radio, továbbá az egyik legnagyobb élelmiszerlánc a Whole Foods Market marketingigazgatója és a NY Daily News gasztronómiai főszerkesztője. A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselőjének bevezetője után Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul köszöntötte a vendégeket, és beszélt a magyar gasztronómiai forradalomról, Széll Tamás eredményeiről, Michelin csillagos éttermeinkről és a Bocuse d'Or 2016-os budapesti rendezvényről. Bogyay Katalin ENSZ Nagykövet is köszöntötte a hölgyeket, és a kultúra, valamint a nők egyenjogúságának fontos szerepéről beszélt. A missziók vezetői a teljes rendezvényen részt vettek.

A csúcsminőségű borokat a Balassi Intézet New York-i Kulturális Központja biztosította. Az MT Zrt. és a Balassi Intézet együttműködése nem új keletű: az elmúlt években több nagyszabású projektet valósított meg a két társintézmény közösen. A Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének hirdetését, étkezési és borkultúránk megjelenítését a Balassi Intézet is fontosnak tartja az észak-amerikai piacon.

A borbemutatót Gál Helga, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai szakértője prezentálta. A borokat megfelelő ételtársítással kínálták. Nem maradt le az étlapról a hagyományos és a modern magyar gasztronómiában ikonikussá vált gulyásleves sem. Az italsort és a borbemutatót a 6 puttonyos Tokaji Aszú bemutatása és desszertvariációk kínálása zárta le.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete tudatosan építi a Magyarország-márkát Észak-Amerikában. A szakmai együttműködések kiszélesítése mellett olyan döntéshozókat is megszólít, akik a Magyarországról alkotott képet a megfelelő szinteken pozitívan befolyásolhatják. Ebben a munkában kulcsfontosságú szerepet játszik Magyarországnak a gasztronómián keresztül történő bemutatása. A rendezvény meggyőzőerejét igazolja, hogy a nagy presztízsű szervezet szinte azonnal tárgyalásokat kezdett budapesti tagozatának létrehozására.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt., Vendég & Hotel Online


Ha Makao - akkor csak a kaszinó?

Ha Makao - akkor csak a kaszinó? 

Makaóban tényleg sok a kaszinó, de a város korántsem csak ezekről szól.
Málta - a sziget, ahol nem csak a tenger a főszereplő

Málta - a sziget, ahol nem csak a tenger a főszereplő 

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal üzleti partnereit invitálta május 16-án, csütörtök délelőtt az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapestbe.
Szintet lép a maldív kormány az aktív turizmus híveinek érvei ellen

Szintet lép a maldív kormány az aktív turizmus híveinek érvei ellen 

Elege lett az Indiai-óceán szigetországának irányítóinak abból, hogy országukat kizárólag egy gyönyörű, fehér homokos tengerparttal rendelkező, dögunalmas úti célnak gondolják többen.
Az Eb megdobta a repülőjegy-foglalásokat

Az Eb megdobta a repülőjegy-foglalásokat 

Stuttgartba átlagosan 60 ezer Ft-ba kerül egy repülőjegy az Eb alatti időszakra Magyarországról.
Huszonkét hajó vált a tűz martalékává Horvátországban

Huszonkét hajó vált a tűz martalékává Horvátországban 

Volt olyan hajó, amelyik el is süllyedt.
Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken 

Harminc ötcsillagos szállodát húztak fel a karibi paradicsomban.
Idén is sok magyar készül Horvátországba

Idén is sok magyar készül Horvátországba 

A helyi önkormányzatok és regionális turisztikai testületek új szerepet kapnak a fenntartható turizmus fejlesztésében.
Új alkoholtörvény Ibizán

Új alkoholtörvény Ibizán 

A nyaralókat 1500 euróig terjedő pénzbírsággal is sújtják, ha az utcán iszogatnak.
Randevúzzon Béccsel

Randevúzzon Béccsel 

Az új Wienliebe Fesztivál célja, hogy megmutassa, Bécsben nem csak élni érdemes, hanem szerethető oldala is van.
Ökotudatos világutazó, az organikus építészet atyja, a természet zseniális művésze

Ökotudatos világutazó, az organikus építészet atyja, a természet zseniális művésze 

Hundertwasser világa Bécsben, az újranyitott KunstHaus Wien-ben.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.