Exkluzív gasztronómiai est a New York-i magyar Főkonzulátuson

A New York-i magyar Főkonzulátuson szervezett exkluzív gasztronómiai estet és borbemutatót március 31-én a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete, a Gasztroélmények Éve eseménysorozat részeként. A több mint 50 fős közönség a nagy presztízsű Les Dames d'Escoffier nemzetközi gasztronómiai és vendéglátóipari szervezet tagjai közül került ki - a Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint.

A Les Dames d'Escoffier filantróp társaság tagjai olyan hölgyek, akik a vendéglátás és gasztronómia területén vezető pozíciót töltenek be. 36 tagszervezettel működik az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Mexikóban. A szervezetbe csak meghívás alapján lehet bekerülni. Tevékenységük elsődlegesen a kortárs gasztronómiai trendek követésére és oktatására irányul.

A magyar est vendégei a szervezet New York tagozatának tagjai voltak. Köztük például a szervezet alapítója és elnöke, a Wine Spectator Magazine főszerkesztője, a Culinary Institute of America alelnöke, Jenifer Lang - Láng György özvegye a Café des Artistes (NYC) és Gundel (Budapest) volt tulajdonosa, az International Wine Center elnöke, a CBS-New York Radio, továbbá az egyik legnagyobb élelmiszerlánc a Whole Foods Market marketingigazgatója és a NY Daily News gasztronómiai főszerkesztője. A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselőjének bevezetője után Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul köszöntötte a vendégeket, és beszélt a magyar gasztronómiai forradalomról, Széll Tamás eredményeiről, Michelin csillagos éttermeinkről és a Bocuse d'Or 2016-os budapesti rendezvényről. Bogyay Katalin ENSZ Nagykövet is köszöntötte a hölgyeket, és a kultúra, valamint a nők egyenjogúságának fontos szerepéről beszélt. A missziók vezetői a teljes rendezvényen részt vettek.

A csúcsminőségű borokat a Balassi Intézet New York-i Kulturális Központja biztosította. Az MT Zrt. és a Balassi Intézet együttműködése nem új keletű: az elmúlt években több nagyszabású projektet valósított meg a két társintézmény közösen. A Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének hirdetését, étkezési és borkultúránk megjelenítését a Balassi Intézet is fontosnak tartja az észak-amerikai piacon.

A borbemutatót Gál Helga, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai szakértője prezentálta. A borokat megfelelő ételtársítással kínálták. Nem maradt le az étlapról a hagyományos és a modern magyar gasztronómiában ikonikussá vált gulyásleves sem. Az italsort és a borbemutatót a 6 puttonyos Tokaji Aszú bemutatása és desszertvariációk kínálása zárta le.

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete tudatosan építi a Magyarország-márkát Észak-Amerikában. A szakmai együttműködések kiszélesítése mellett olyan döntéshozókat is megszólít, akik a Magyarországról alkotott képet a megfelelő szinteken pozitívan befolyásolhatják. Ebben a munkában kulcsfontosságú szerepet játszik Magyarországnak a gasztronómián keresztül történő bemutatása. A rendezvény meggyőzőerejét igazolja, hogy a nagy presztízsű szervezet szinte azonnal tárgyalásokat kezdett budapesti tagozatának létrehozására.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt., Vendég & Hotel Online


Lezuhant egy drótkötélpálya kabinja – többen meghaltak

Lezuhant egy drótkötélpálya kabinja – többen meghaltak 

Az olaszországi Nápoly közelében történt a tragédia, a Faito-hegyre vezető drótkötélpályán.
Felújítják a világ egyik leghíresebb épületét

Felújítják a világ egyik leghíresebb épületét 

Már hozzá is láttak.
World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit

World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit  

Főszerkesztőnk is a nemzetközi zsűri tagja.
Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok

Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok 

Sokan azt gondolják, hogy Dubajban csak költséges szórakozás várja a látogatókat. Szerencsére ez nem így van, hiszen számos ingyenes látnivalót is találunk, ha Dubajba látogatunk.
Magyar kortársművészet Milánóban

Magyar kortársművészet Milánóban 

A Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében megvalósult Budapest Select – A VVoven View kiállítás több mint 8000 érdeklődőt fogadott a Milan Design Week során, az 5VIE designnegyed egyik kiemelt helyszíneként.
Bizonyítékot találtak arra, mi volt valójában a Stonehenge funkciója

Bizonyítékot találtak arra, mi volt valójában a Stonehenge funkciója 

Ez az a hely, amiről már mindenki hallott, és látta fotókon, de kevesen tudják, miért is épült valójában?
Felmérés: a fiatal generáció lemond a luxuscikkekről, csakhogy utazhasson

Felmérés: a fiatal generáció lemond a luxuscikkekről, csakhogy utazhasson 

Idén inkább utaznak a fiatalok, minthogy megvegyék a legújabb okostelefont.
A világ legnagyobb vizicsatája

A világ legnagyobb vizicsatája 

A hatalmas vízipisztolyos csata a Fehér Lótusz (White Lotus) filmsorozat egyik legfrissebb epizódjában is szerepet kapott.
Oszakai Világkiállítás: nyitva a Magyar Pavilon

Oszakai Világkiállítás: nyitva a Magyar Pavilon 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg a 2025-ös Oszakai Világkiállítás Magyar Pavilonját.
Az Adria királynője – húsvéti virágünnep Opatijában

Az Adria királynője – húsvéti virágünnep Opatijában 

Anno a Monarchia második legnagyobb üdülőhelye volt, itt gyógyult Kosztolányi Dezső és Móra Ferenc is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.