Főszerepben Frankfurt

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) június 6-ai rendezvényén mutatkozott be Frankfurt városa és a frankfurti repülőtér továbbá a repülőtér megújult VIP szolgáltatása is. 

A Német Turisztikai Hivatal képviseletében Czeiszing Miklós és Simon András, a MUISZ nevében köszöntötte a német és magyar vendégeket.

Czeiszing Miklós örömét fejezte ki, hogy 2017 első 3 hónapjában már 10%-kal nőtt a Németországba utazó magyarok száma, 2016 azonos időszakához képest.

Ezután Dr. Annette Biener, Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main képviselője előadásában bemutatta Frankfurt városát, melyet szokás a „világ” kapujának is tekinteni.

A frankfurti repülőtér európai viszonylatban a harmadik legnagyobb utasforgalmat lebonyolító légi kikötő, közel 100 légitársaság, 300 desztináció és szintén 100 ország érhető el innen. Maga Frankfurt városa Németország ötödik legnépesebb városa, 720 ezer lakossal.

A város multikulturális, melyre nagyon büszkék, közel 191 nemzetiségből élnek itt emberek, békésen és toleránsan egymással. Frankfurt a kereskedelmi vásárok városának és pénzügyi központnak is tekinthető. Itt tartják az IMEX vásárt és mintegy 300 nemzetközi banknak ad otthont. 2015-ben több mint 73 ezer kongresszust és konferenciát tartottak a városban, mintegy 4,4 millió résztvevővel. A 2014-ben nyílt Kap Európa kongresszusi központ különleges rendezvények és incentív programok számára is nyitva áll. 

Frankfurtban tavaly több mint 80 millió vendégéjszakát regisztráltak, ebből 700.000-et magyar vendégek tettek ki, ami 65%-os növekedés 2015-höz képest. A legtöbb látogató Amerikából, Ázsiából és az Egyesült Királyságból érkezik. Jelenleg is zajlika a Römemberg körüli óváros restaurálása. A történelmi óváros megnyitó rendezvénye 2018-ra várható. 

2017. május végén újranyitották a Frankfurti Történelmi Múzeumot is. 2018-ban nyílik meg a német romantika múzeuma. Ezenkívül számos rendezvény mint a Frankfurti-virslifesztivál, a Majna-fesztivál és a Múzeumpart-fesztivál is várja a látogatókat. A német városban a gasztronómia szerelmesei sem fognak csalódni, hiszen 9 Michelin-csillagos étterem várja őket.

Frankfurtban 16 luxus szálloda, 67 első osztályú és 166 turista-komfortú szálláshely található. Februártól érhető el a RheinMain kártya, mellyel 40 különböző attrakcióra lehet kedvezményt elérni.

Heiko Haffer, a Frankfurt Airport Frankfurt am Main képviseletében elmondta, hogy tavaly 61,6 millió utas fordult meg Németország legnagyobb légi kikötőjében. Az új decembertől induló Wizz-Air járatnak köszönhetően még több magyar utast várnak.

A VIP szolgáltatás 17 éve elérhető a repülőtéren, tavaly a lounge rész felújításra került, így még nagyobb kényelemmel várja az utasokat. Kialakítottak egy konferencia termet is a nemzetközi üzletemberek számára, akik itt találkoznak a partnereikkel. A szolgáltatás gyorsaságot, kényelmet és diszkréciót kínál az ilyen igényekkel rendelkező utasok számára.


Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete

Vészhelyzettel küzd Olaszország ikonikus szigete 

A népszerű olasz desztináció, Capri jelenleg nem elérhető a turisták számára szállodai foglalás nélkül.
Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.
Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et

Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et  

Narancssárga porfestékkel fújták le a Stonehenge-et egy klímavédelmi szervezet aktivistái.
K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust

K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust 

Az ötletet az adta, hogy az elmúlt években igencsak megnőtt az ország és kultúrája iránti rajongás.
Hová indulnak a magyarok idén nyaralni?  Mutatjuk

Hová indulnak a magyarok idén nyaralni? Mutatjuk 

Le kell hűtsük a kedélyeket: magyar honfitársaink épp oda indulnak idén is a legtöbben, ahová a korábbi években.
 Egy horvát járás 3,5 millió eurót fordít fenntartható turisztikai fejlesztésekre

Egy horvát járás 3,5 millió eurót fordít fenntartható turisztikai fejlesztésekre 

A projekt részeként kikötőt építenek a Dráván 42 vízi jármű részére, a régi parókiában pedig a természeti örökség bemutatására alkalmas központot alakítanak ki.
Vízesések, hegycsúcsok és vízi élmények a Magas-Tátrában

Vízesések, hegycsúcsok és vízi élmények a Magas-Tátrában 

Szlovákia a túrázás fellegvára, ahol nemzeti parkok, hegyekkel, tavakkal, barlangokkal és folyókkal tarkított tájak számtalan élménnyel várnak. 
Perzselő hőség a görögöknél, a turistákat nem érdekli a figyelmeztetés

Perzselő hőség a görögöknél, a turistákat nem érdekli a figyelmeztetés 

Görögországot szokatlanul magas hőség sújtja, és egyre nagyobb a félelem, hogy a külföldi látogatók nincsenek tisztában a rekkenő hőségben jelentkező túlerőltetés kockázataival.
Kísértetek és töltött birkagyomor - vizit a skót legendák városában

Kísértetek és töltött birkagyomor - vizit a skót legendák városában 

Kockás kiltek, ódon várak, morózus kastélyok, birkagyomor, dudaszó és legendák – mindez jellemző Edinburgh-ra.