A svéd rendőrség úgy véli, hogy a csetepaté inkább bandaháború, mint terrorcselekmény. Utóbbira a rendőrség szerint semmi sem utal. Az áldozatok pontos létszáma egyelőre ismeretlen, akár még növekedhet is. Az eset nem előzmény nélküli - közölte Ulla Brehm rendőrségi szóvivő. A göteborgi szigetvilághoz tartozó Hisingen szigetén több erőszakos cselekmény, köztük lövöldözés is történt, melyeknek a rendőrség összehangolt akciókkal igyekszik elejét venni.
Már Svédország sem a régi?
Több ember meghalt egy göteborgi étteremben szerdán történ lövöldözés során - közölte a Reuters.
A madridiak Balatonja a magyarok kedvence
A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt
„Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét
Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban
A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város
A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb
A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria
Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban
Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban
A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet.
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában
Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.
Interjú
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni
A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető
Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.