Mostantól tilos kebabos standokat nyitni Velencében

Velence kulturális örökségének megőrzése érdekében mostantól tilos a városban kebabos standokat nyitni, szabályozzák a pizzaszelet-árus boltok számát is. 

Luigi Brugnaro, Velence polgármestere által kezdeményezett törvényt csütörtökön fogadták el.

A törvény kimondja, hogy mostantól nem nyílhatnak a városban új kebabstandok és más olyan gyorséttermi helyek, amelyek csak elvitelre kínálják ételeiket, ennek keretén belül a pizzaszelet-árus boltok is szabályozás alá kerültek. Az utcai kézműves fagylaltosokat egyelőre nem érinti az új törvény. 

Paola Mar, a város turisztikai vezetője azt mondta: "Olyan tevékenységeket akarunk fékezni, amely nem összeegyeztethető a velencei kulturális örökség megőrzésével és fejlődésével".

Mar elmondta, hogy a város nem ellenezte a kebabosokat vagy más gyorséttermeket és hangsúlyozta, hogy nem okoz problémát az emberek étkezése, bár a Szent Márk téren tilos élelmiszert fogyasztani.

"A probléma az, hogy egy olyan város esetében, mint Velence, fennáll a veszély, hogy elveszíti identitását. Vannak helyi termékek, amelyeket meg kell próbálnunk előtérbe helyezni, ez jót tenne a város gasztronómiájának és környezetvédelmi szempontból is fenntarthatóbb lenne. "

Mar elmondta, hogy voltak tervek arra, hogy kialakítsanak az elvihető ételek fogyasztasára szolgáló helyeket a turistáknak. 

Ezzel Velence is beállt azon olasz városok sorába, amely korlátozni szeretné a külföldi gyorséttermeket és előtérbe helyezné a nemzeti konyhát. Tavaly Verona is megállította az új kebab üzletek nyitását, míg Firenze megpróbálta lecsökkenteni a "külföldi élelmiszereket" úgy, hogy minden új étteremnek és élelmiszerboltnak a város történelmi központjában biztosítania kellett, hogy termékeik legalább 70% -a helyi legyen.

A városvezetés folyamatosan azon dolgozik, hogy sikerüljön egyensúlyt teremteni a helyi lakók és a turisták érdekei között. Próbálják megőrizni a város élhetőségét és kezelni az évente többmillió fős látogató tömeget. 

Forrás: The Guardian


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.