Mostantól tilos kebabos standokat nyitni Velencében

Velence kulturális örökségének megőrzése érdekében mostantól tilos a városban kebabos standokat nyitni, szabályozzák a pizzaszelet-árus boltok számát is. 

Luigi Brugnaro, Velence polgármestere által kezdeményezett törvényt csütörtökön fogadták el.

A törvény kimondja, hogy mostantól nem nyílhatnak a városban új kebabstandok és más olyan gyorséttermi helyek, amelyek csak elvitelre kínálják ételeiket, ennek keretén belül a pizzaszelet-árus boltok is szabályozás alá kerültek. Az utcai kézműves fagylaltosokat egyelőre nem érinti az új törvény. 

Paola Mar, a város turisztikai vezetője azt mondta: "Olyan tevékenységeket akarunk fékezni, amely nem összeegyeztethető a velencei kulturális örökség megőrzésével és fejlődésével".

Mar elmondta, hogy a város nem ellenezte a kebabosokat vagy más gyorséttermeket és hangsúlyozta, hogy nem okoz problémát az emberek étkezése, bár a Szent Márk téren tilos élelmiszert fogyasztani.

"A probléma az, hogy egy olyan város esetében, mint Velence, fennáll a veszély, hogy elveszíti identitását. Vannak helyi termékek, amelyeket meg kell próbálnunk előtérbe helyezni, ez jót tenne a város gasztronómiájának és környezetvédelmi szempontból is fenntarthatóbb lenne. "

Mar elmondta, hogy voltak tervek arra, hogy kialakítsanak az elvihető ételek fogyasztasára szolgáló helyeket a turistáknak. 

Ezzel Velence is beállt azon olasz városok sorába, amely korlátozni szeretné a külföldi gyorséttermeket és előtérbe helyezné a nemzeti konyhát. Tavaly Verona is megállította az új kebab üzletek nyitását, míg Firenze megpróbálta lecsökkenteni a "külföldi élelmiszereket" úgy, hogy minden új étteremnek és élelmiszerboltnak a város történelmi központjában biztosítania kellett, hogy termékeik legalább 70% -a helyi legyen.

A városvezetés folyamatosan azon dolgozik, hogy sikerüljön egyensúlyt teremteni a helyi lakók és a turisták érdekei között. Próbálják megőrizni a város élhetőségét és kezelni az évente többmillió fős látogató tömeget. 

Forrás: The Guardian


Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni

Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni 

Ha tavasszal szeretnénk utazni, akkor közeli úti célra még vehetünk kedvező árú repülőjegyet.
Ausztria 2024-es turisztikai eredményei

Ausztria 2024-es turisztikai eredményei 

Ausztria számára 2024 különösen sikeres év volt a közép-kelet-európai piacokon.
Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik

Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik 

Mutatós vendégszámok, az igazi profik ősszel indulnak a szigetre.
Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban

Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban 

Vajon szüksége van marketingre a világ egyik leglátogatottabb országának, amely több esetben az overtourismmal is küzd?
Túlzsúfoltság a velencei karneválon

Túlzsúfoltság a velencei karneválon 

Valentin nap hétvégéjén hatalmas tömegű turista áradat lepte el a velencei utcákat és hidakat újabb aggodalmakat keltve a helyiekben.
Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek

Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek 

A 2025-ös év ismét gazdagá vásárprogramot hoz a brnó-i vásárterületre, tele nagy jelentőségű eseményekkel különöző iparágak és egyéb szakterületek számára.
Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában

Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában 

Kulturális központtá alakítaná Diego Velázquez (1599-1660) világhírű spanyol festő sevillai szülőházát az épületet megvásároló befektetői csoport.
Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni?

Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni? 

Az elsőt Budapesten mérik, a második pedig Málta szigetén a most jellemző hőmérséklet.
A jövő fesztiválja Bécsben

A jövő fesztiválja Bécsben 

Áprilisban Bécs ad otthont Európa legnagyobb, a jövő munkahelyeivel foglalkozó rendezvényének.
Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson

Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson 

A 44 éves magyar sportoló közösségi oldalán ad mindennap helyzetjelentést, de az érdeklődők online is nyomon tudják követni a hajóját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.