Mostantól tilos kebabos standokat nyitni Velencében

Velence kulturális örökségének megőrzése érdekében mostantól tilos a városban kebabos standokat nyitni, szabályozzák a pizzaszelet-árus boltok számát is. 

Luigi Brugnaro, Velence polgármestere által kezdeményezett törvényt csütörtökön fogadták el.

A törvény kimondja, hogy mostantól nem nyílhatnak a városban új kebabstandok és más olyan gyorséttermi helyek, amelyek csak elvitelre kínálják ételeiket, ennek keretén belül a pizzaszelet-árus boltok is szabályozás alá kerültek. Az utcai kézműves fagylaltosokat egyelőre nem érinti az új törvény. 

Paola Mar, a város turisztikai vezetője azt mondta: "Olyan tevékenységeket akarunk fékezni, amely nem összeegyeztethető a velencei kulturális örökség megőrzésével és fejlődésével".

Mar elmondta, hogy a város nem ellenezte a kebabosokat vagy más gyorséttermeket és hangsúlyozta, hogy nem okoz problémát az emberek étkezése, bár a Szent Márk téren tilos élelmiszert fogyasztani.

"A probléma az, hogy egy olyan város esetében, mint Velence, fennáll a veszély, hogy elveszíti identitását. Vannak helyi termékek, amelyeket meg kell próbálnunk előtérbe helyezni, ez jót tenne a város gasztronómiájának és környezetvédelmi szempontból is fenntarthatóbb lenne. "

Mar elmondta, hogy voltak tervek arra, hogy kialakítsanak az elvihető ételek fogyasztasára szolgáló helyeket a turistáknak. 

Ezzel Velence is beállt azon olasz városok sorába, amely korlátozni szeretné a külföldi gyorséttermeket és előtérbe helyezné a nemzeti konyhát. Tavaly Verona is megállította az új kebab üzletek nyitását, míg Firenze megpróbálta lecsökkenteni a "külföldi élelmiszereket" úgy, hogy minden új étteremnek és élelmiszerboltnak a város történelmi központjában biztosítania kellett, hogy termékeik legalább 70% -a helyi legyen.

A városvezetés folyamatosan azon dolgozik, hogy sikerüljön egyensúlyt teremteni a helyi lakók és a turisták érdekei között. Próbálják megőrizni a város élhetőségét és kezelni az évente többmillió fős látogató tömeget. 

Forrás: The Guardian


Váltani készül a görög idegenforgalmi szektor

Váltani készül a görög idegenforgalmi szektor  

És erről egy igencsak szokatlan módszerrel a turistákat is tájékoztatják.
Az őszi szünet top 10-es úti cél listája

Az őszi szünet top 10-es úti cél listája 

A top 10 ország közé Törökország és az Amerikai Egyesült Államok is bekerült.
A stájer télhez hozzátartoznak a magyar sívendégek

A stájer télhez hozzátartoznak a magyar sívendégek 

Ausztria mutatós vendégszámainak alakulásához a magyarok téli sportok iránti vonzódása és a házigazdák vendégszeretete is hozzájárul.
Agatha Christie kedvenc szigete - a két arcú Tenerife

Agatha Christie kedvenc szigete - a két arcú Tenerife 

Agatha Christie nagykedvenc pihenőhelyén egy ideje komoly tüntetésekkel tiltakoznak az "őslakosok" a tömegturizmus ellen.
Egy izgalmas rejtéllyel lettünk szegényebbek - megoldódott a Stonehenge titka

Egy izgalmas rejtéllyel lettünk szegényebbek - megoldódott a Stonehenge titka 

David Nash újravizsgálta a Stonehenge-ből vett 1950-es mintákat, és nem várt bizonyítékokra bukkant a kövek származási helyét illetően.
Páratlan élmény Gömör szívében

Páratlan élmény Gömör szívében 

Megnyitották a nagyközönség előtt a még mindig élő magnezitbánya lenyűgöző folyosóit. Ez az egyedülálló élmény egy üdülési csomag része, amely bányászati témákat és Gömör felfedezetlen területeit mutatja be.
Heves esőzések és özönvíz Franciaországban

Heves esőzések és özönvíz Franciaországban 

Franciaországban hat megyére adták ki a vörös riasztást az áradások miatt többek között Cannes-ban és Lyonban.
Elindult a téli szezon első charterjárata Salalah-ba

Elindult a téli szezon első charterjárata Salalah-ba 

Az IBUSZ szervezésében.
Legmenőbb utazási trend 2025-ben: a természeti csodák felfedezése

Legmenőbb utazási trend 2025-ben: a természeti csodák felfedezése 

A következő év legfontosabb utazási trendje a természethez való visszatérés lesz.
Repülőtér fejlesztés Gozo szigetén

Repülőtér fejlesztés Gozo szigetén 

A Máltai Tervezési Hatóság jóváhagyta a gozói regionális repülőtér fejlesztését.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.