Probiotikum földimogyoró-allergia ellen

Probiotikum földimogyoró-allergia ellen 

A súlyos földimogyoró-allergia ellenszerét fejlesztették ki ausztrál tudósok, kutatásuk az első teszteknél tart.

Medical wellness épületszárnnyal bővül a szarvasi szálloda 

Medical wellness épületszárnnyal bővül a Liget Wellness és Konferencia Hotel Szarvason 370 millió forintból, amiből 210 millió forint EU támogatás. Az új épületben korszerű rekreációs és gyógyászati szolgáltatások kapnak helyet - tájékoztatta a hotel igazgatója az MTI-t.

Ismét Országos Étterem Hét Magyarország TOP éttermeiben 

Mintegy 23.000 vendég jelent meg a résztvevő éttermekben tavaly ősszel az Országos Étterem Hét alkalmából. Az egyhetes rendezvény ideje alatt Magyarország legkiemelkedőbb vendéglátóhelyei 3 fogásos menüsorokat kínálnak, egységes, a szervízdíjat is tartalmazó nagyon kedvező áron. Az étterem mustra alkalmából a vendéglátó üzletek mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek ínyenc és változatos ételeket felszolgálni.
Sikeresen szerepeltünk a Bocuse d’Or döntőn

Sikeresen szerepeltünk a Bocuse d’Or döntőn 

Norvégia, Ørjan Johannessen nyerte a rangos Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, az USA ezüst, Svédország bronz szoborral térhetett haza. A 24 nemzet, a világ legjobb szakácsai között Molnár Gábor és csapata a 13. helyen végzett; az európai mezőnyt nézve a legjobb tízben voltak, hasonlóan a Stockholmban elért eredményhez, és megelőztek olyan rutinos versenyzőket, mint Kanada. A legjobb plakátért járó különdíjat Magyarország kapta, közel kétezer szurkoló támogatta voksával Molnár Gábort. „A csapat sikeres szereplése egy újabb mérföldkő, ismét hazai séf bizonyította a kivételes nemzetközi mezőnyben, hogy Magyarországot ideje felrajzolni a világ gasztronómiai térképére” – mondta Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, aki a zsűriben pontozott.
Óriási teljesítményt nyújtott a magyar csapat

Óriási teljesítményt nyújtott a magyar csapat 

A vilag 24 legjobb séfje között a 13. helyezést ért el, az európai mezőnyben pedig továbbra is az előkelő 9. helyen van Magyarország.

Így védenék meg a magyar fröccsöt 

Ki kell dolgozni a palackozott fröccs szakmai szabályait, hogy a visszaéléseket meg lehessen előzni, a fogyasztók bizalmát pedig meg lehessen őrizni – jelentette ki az agrárszektor.hu-nak a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Tavaly is jelentősen nőtt a nemzetközi turistaérkezések száma 

2009 óta ez az ötödik év, hogy folyamatosan növekszik a turisták száma világszerte.

Két új járatot indít Kassáról a Wizz Air 

A Wizz Air bejelentette, hogy 20. bázisát Kassán, Szlovákiában nyitja meg szeptember 14-én, ahol egy Airbus A320 típusú repülőgépet fog állomásoztatni. A repülőgép leszállítása után a légitársaság 2 új útvonal üzemeltetését fogja megkezdeni Kassáról Doncaster Sheffield és Milánó Bergamo repülőterekre.
Fraser Residence Budapest – 2015-ben is az ország legjobb szállodái között

Fraser Residence Budapest – 2015-ben is az ország legjobb szállodái között 

A Fraser Residence Budapestet 2011-es nyitása óta már harmadjára éri a megtiszteltetés, hogy átveheti a TripAdvisor Travellers’ Choice kitüntetését.

Magyarország a legolcsóbb európai úti célok között 

A trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint Magyarország a top 5 legolcsóbb európai úti cél között volt 2014-ben.

Air Malta: új vezérképviselet, heti két járat Pestről 

Az Air Malta magyarországi vezérképviseletét 2015. január 1-től a Tensi Aviation Kft látja el. Az Air Malta 2015. március 30-tól a nyári szezonban ismét elindítja menetrendszerinti járatait Budapest és Málta útvonalon hetente 2 alkalommal. 

Ezek az új szállodák nyílnak 2015-ben 

Budapesten és vidéken is számos szálloda nyílik vagy nyitotta meg kapuit idén - a medicaltól a butikhotelen át a tematikus szállodákig több stílus is képviselteti magát.

Itt a laktózmentes sajtkrém 

Mostantól hazánkban is megvásárolható a Philadelphia krémsajt laktózmentes verziója. 

Bük, Bükfürdő túl a nyolcszázezren 

Bük Város Polgármesteri Hivatala által összesített vendégszámok alapján 2014-ben a büki és bükfürdői szálláshelyeken eltöltött vendégéjszaka szám - amely a kereskedelmi szálláshelyek mellett a magánszálláshelyek forgalmát is prezentálja - átlépte a nyolcszázezres határt.

A biztonsági rendszert kijátszva lopakodott fel a Wizz Air járatára egy férfi 

Kijátszotta a kolozsvári nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Wizz Air légitársaság londoni útra előkészített gépére egy fiatalember, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni a brit fővárosban.

Alakuló elnökségi ülést tartott a MUISZ 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2014. december 8-i tisztújító közgyűlését követően az új elnökség dr. Erdei Bálint vezetésével január 26-án tartotta meg első, alakuló ülését a The Three Corners Hotel Bristol-ban.

Hungarikum lehet a sebes pisztráng 

A gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) kutatói olyan tenyésztési módszert dolgoztak ki, amelynek segítségével növelhető az őshonos sebes pisztrángok aránya a jelenlegi magyarországi pisztrángállományban. A tudósok szerint a sebes pisztráng akár hungarikummá vagy gasztronómiai különlegességé is válhat - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.

Elstartolt a magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsversenyen 

A Bocuse d’Or szakácsverseny második napján, reggel 9:30-kor startolt Molnár Gábor és a magyar csapat Lyonban. A drukkerek bíztatásától hangos arénában 5 óra 35 perc áll rendelkezésükre a hús- és halétel elkészítésére. Molnár Gábor több hónapos felkészülés után vágott neki, hogy bizonyítson a 24 induló nemzet séfjei között. Az első napra sorsolt séfek már túl vannak a versenyen, a mai mezőnyben ott a legutóbbi ezüst- és bronzérmes gasztronómiai nagyhatalom, Dánia és Japán, de a 2011-ben dobogós Svédország és Norvégia is.

Főszerepben a gyöngytyúk 

A magyar gasztronómiában is régóta ismert gyöngytyúk a világ legrangosabb szakácsversenyének, az idei Bocuse d’Or húsételének fő témája. A kezdetben díszmadárként tartott baromfi a hosszú évek alatt igen kedvelt szárnyas étellé vált, húsa kiváló és nagyon egészséges. A magyar csapatnak holnap 15:05-kor percre pontosan kell tálalnia a gyöngytyúkot Lyonban.

Rendőrségi bejelentést tesz az MKEH a Baobab Travel csődjének ügyében 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) keddi helyszíni ellenőrzése meghiúsult az utazási irodánál - közölte Békési Tamás, az MKEH főosztályvezető-helyettese az MTI érdeklődésére szerdán.

Korlátozások a Tiltott Városban 

Nyolcvanezerre korlátozza a napi látogatók számát a pekingi Palotamúzeum, közismertebb nevén a Tiltott Város.

Ilyen az Emirates budapesti járatának első osztálya 

Az Emirates Airline 2015. június 1-jétől az eddigi kétosztályos Airbus A330-200-as repülőgépeket háromosztályosokra cseréli. Ezzel a bővítéssel a dubaji székhelyű légitársaság az első Budapesten, amely First Class-t is kínál utasainak. 

Levelező turizmus-menedzsment mesterképzés indul a Corvinuson 

Budapesti Corvinus Egyetem magyar nyelvű turizmus-menedzsment mester szakot indít levelező képzésben 2015. szeptemberétől. 

Brüsszelben nincs napirenden az akác tiltása 

Több, Magyarország számára kiemelt jelentőségű témáról egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Karmenu Vella környezetpolitikáért, tengerügyért és halászatért, valamint Vytenis Andriukaits, egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosokkal a mezőgazdasági és halászati tanácsülés alkalmával.

Tisztújítás a TDM Szövetségnél 

Eredményesen zajlott le a Magyar TDM Szövetség tisztújító közgyűlése január 27-én - tájékoztatott a szakmai szervezet. 

Szijjártó: a világ víziparának vezető állama lehet Magyarország 

A Hidrofilt Kft., a Pannon Egyetem és a nagykanizsai önkormányzat együttműködésében megvalósított Soós Ernő Víztechnológiai Kutatóközpont megnyitóján Szijjártó Péter közölte: a világpiaci kihívások miatt a gazdaság valamennyi szegmensében óriási verseny van, és ebben úgy állhat helyt Magyarország, ha kiválasztja azt az iparágat, ahol tudása, tapasztalata alapján versenyelőnye lehet. A vízipar ilyen terület, "a felhalmozott szaktudás, tapasztalatok és hagyományok predesztinálnak arra, hogy a világ víziparának egyik vezető országa legyünk" - jelentette ki a miniszter.

Közétkeztetés: máris csökkent a gyerekek cukorfogyasztása 

A januárban hatályba lépett közétkeztetési rendelet kapcsán a tapasztalatok szerint máris csökkent a gyermekek cukorfogyasztása.

Versenyfutás a Bocuse d’Or előestéjén 

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjét, ahová második alkalommal sikerült kvalifikálnia hazai séfnek. Molnár Gábor és csapata a verseny előestéjét villámbevásárlással töltötte a SIRHA kiállításon berendezett piacon Lyonban; a köretek elkészítésekor a most kiválasztott zöldségekből dolgoznak majd január 28-án, a második versenynapon.

Videó készült az új budapesti hibridbuszról 

Az Egy nap a városban blog szerzője kipróbálta a BKK új hibridbuszát – íme a tapasztalatok!

Heti hat járat lesz nyáron Ciprusra 

Hetente hatszor indul légi járat a nyáron Ciprusra. 

Orosz életérzés? Akkor vodka kaviárral! 

Itt a Bábuska 2, ahol bár a vodka kaviárral is rendelhető, azonban nem erre építi fel kínálatát az új pesti, belvárosi hely.

Tuti tippek a sikeres szállodaüzemeltetéshez 

„A lehetetlen szállodában” (Hotel Impossible) Anthony és csapata olyan hoteleknek segít, amelyek helyzete reménytelennek létszik. Az olyan alap problémákon túl, hogy a szálló külseje vagy belseje leromlott, Anthony néha furcsa gondokkal találja magát szemben. Van, ahol a lustálkodó – munka közben akár elbóbiskoló – személyzetet kell felráznia, vagy felkészíteni egy fiatalembert, aki éppen megörökölte a családi vállalkozást, és azt sem tudja, mihez kezdjen vele.  A sorozat új, ötödik évada január 24-én indult, a Travel Channel ebből az alkalomból kérdezte a szakembert a hotelekkel kapcsolatos tapasztalatairól.

Új szobák, wellness és lakosztály a Bock Hotel Ermitage-ban 

A turizmus hazai eredményei 2010 óta folyamatosan rekordokat döntenek, az ágazat meghatározó szerepet tölt be a magyar gazdaságban. A belföldi forgalom jelentős része irányul a Dél-Dunántúlra, a Villányi Borvidék pedig a borturizmus legdinamikusabban fejlődő területe. A borvidék központjában, Villányban 6,5 milliárd értékű beruházás valósult meg az elmúlt hét évben. A közel fél milliárd forintból megújult Bock Hotel Ermitage négycsillagos hotelt csütörtökön Varga Mihály adta át, az eseményen jelen volt dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Szezon előtti bővülés a Green Travelnél 

A megnövekedett igények miatt már az előfoglalási szezonban, június 17-től bővíti Debrecen – Antalya kapacitását a Green Travel – mondta el lapunknak Göktas Merdol tulajdonos-ügyvezető.

Átadták Tatán az Öreg-tavi ökoturisztikai központot 

Átadták a tatai Öreg-tó mellett épült ökoturisztikai központot, amely otthont ad a kajakosok klubházának, valamint a kerékpáros és a bakancsos turistákat is kiszolgálja.

Kiemelkedő eredmény és további fejlesztések a budapesti fürdőkben 

A tizenkét budapesti fürdőegység 2014 során mintegy 3,5 millió látogatót fogadott. A 2013. évi forgalomhoz képest ez 6,5%-os növekedést jelent. Míg a beutalóval érkező vendégek száma 2,7%-kal, addig a készpénzes vendégek száma 7,2%-kal növekedett. A Társaság éves árbevétele meghaladta a 8,5 milliárd forintot. A fürdők különösen nagy forgalmat bonyolítottak a Sziget Fesztivál ideje alatt, valamint év végén, az ünnepi időszakban.

Bejött a fejlesztés a gyulai fürdőnek 

A tervezett 100 ezer helyett 173 ezer fő kereste fel a Gyulai várfürdő tavaly átadott családi élményfürdőjét, az AquaPalotát. Összesen 556 ezer vendége volt tavaly a létesítménynek, ami 20%-os növekedést jelent. 

Lassan nálunk is annyian bringáznak, mint Dániában 

Dobogós helyen állnak a magyarok kerékpárhasználatban az Eurobarometer nemrégiben publikált közlekedési felmérése szerint. Magyarország a harmadik helyet érdemelte ki Hollandia és Dánia mögött a mindennapos kerékpáros közlekedésben.

Ötezer norvég fogászati turista érkezik hozzánk évente 

Fogászati kezelésekre évente 8 milliárd forintot költenek nálunk a norvégok - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt.

Szex témapark épül Tajvanon 

A szexhez kapcsolódó témákkal foglalkozó park épül Tajvan tengerpartján.

Mire számít 2015-ben a Danubius Hotels Group? 

A Turizmus Online cikksorozatának következő részében Kovács Balázst, a Danubius Hotels Group értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettesét kérdeztük a 2015-ös célokról, kihívásokról és a tervezett marketingtevékenységről.

A szőke meg a barna szállodába megy... 

Az eddig tapasztaltak alapján nyugodtan kijelenthetjük, a hiba sosem a szállodákban van, hanem a két nő hozzáértésében, pontosabban fogalmazva: hozzá nem értésében egyes használati eszközökkel kapcsolatban…

Itt az első idei utazási irodai csőd 

A Baobab Travel arról tájékoztatja honlapján az érdeklődőket, hogy 2015. január 26-ától nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét.

Kárpátalján is lesz Torkos csütörtök 

Február másodikán veszi kezdetét a „III. Magyar Konyha Hete Kárpátalján” elnevezésű rendezvénysorozat, melynek szervezője a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács (KMTT). A február 8-áig tartó kezdeményezés keretén belül lehetőség nyílik a magyar konyha legjobb ételeinek megkóstolására 25, illetve 50 %-os kedvezménnyel.

Háromnapos Hófesztivál lesz a mátraszentistváni Síparkban 

Retró sí- és hódeszkaversenyre várják a téli sportok kedvelőit a mátraszentistváni Síparkban január 31-én, a háromnapos Hófesztivál keretében.

Félmilliárd forintos tömegközlekedés-fejlesztés Móron és környékén 

Időkapszula elhelyezésével elkezdődött Mór és környéke közösségi közlekedésének fejlesztése: mintegy 500 millió forintból, uniós források felhasználásával új buszpályaudvar épül a városban, elektronikus utastájékoztató rendszert, illetve új buszöblöket és utas várókat alakítanak ki az összes érintett településen.

Holtan találták az eltűnt magyar túrázót 

Meghalt a Karintiában eltűnt magyar túrázó, akinek még vasárnap veszett nyoma a Bad Kleinkirchheim községnél lévő 2305 méteres Moschelitzen megmászása közben; a férfit egy lavina temette maga alá.

Négy év és megújul a Tokaj Kereskedőház 

Négy év alatt teljesen megújítja technológiai eszközparkját a Tokaj Kereskedőház. A beruházási program eredményeképpen Magyarország legmodernebb borászati vállalata épül fel a Tokaji Borvidéken. A társaság új, 66 ezer hektoliter bor hűtött tárolására alkalmas tolcsvai tartálycsarnoka már üzemel, és az ambiciózus fejlesztések egy új palackozó üzem és készáruraktár építésével folytatódnak. Megújul a Tokaj Kereskedőház menedzsmentje is. Az új technológiák alkalmazása a foglalkoztatotti létszám csökkentését teszik szükségessé, ám a minőségi termelés feltételeinek biztosításával az integrátor társaság a korábbinál jelentősen több független szőlőtermesztőnek tud majd megélhetést biztosítani a jelenlegi 1700-hoz képest, a minőségi szőlőtermesztés és –feldolgozás további átfogó kiterjesztésének köszönhetően. A minőségi termelés irányába forduló, ma 1100 hektárról szőlőt felvásároló Tokaj Kereskedőház célja nem kisebb, mint hogy minden borvidéki szereplővel szorosan együttműködve a nemzet borászataként emelje ismét a világ elismert prémium borrégiói közé a Tokaji Borvidéket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!