Sörfutás is lesz az idei Csabai Sörfesztiválon

Több mint százféle sör, csülökfőzőverseny, koncertek, kiállítás és idén először sörfutás is várja a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé látogatóit.

Békéscsaba június 14. és 18. között, tizenhatodik alkalommal ad otthont a rendezvénynek - mondta Szarvas Péter, a város polgármestere a fesztivál keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. Mint hozzátette, a program kísérőrendezvényeként ebben az évben újra megtartják a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítást és Vásárt, amelyen több mint száz magyarországi és határon túli kiállító mutatja be kézműves termékeit Békéscsaba főterén.

A gasztronómiai seregszemlén a Pécsi Sörfőzde italai mellett a kisüzemi, házi főzdék is bemutatják termékeiket, de lesznek spanyol, cseh, német, angol és szlovák sörök is. A közönség egyebek mellett ribizlis, német fekete, spanyol világos és grapefruitos búzasört is kóstolhat, valamint ki lehet próbálni a szűretlen csokoládésört is, amelyet egy apátsági sörfőzdében készítenek az 1600-as évek óta és amelynek belga étcsoki adja enyhén keserű ízét. Mindezek mellett bemutatkozik Primátor szűretlen búzasöre is, amelyet a World Beer Awards 2013-as versenyén a világ legjobb sörének választottak.

Az italok mellett a csülkös ételeknek is komoly szerep jut: június 17-én óriásbográcsban 1000 adag csülökpörköltet készítenek el a szervezők, másnap pedig csülökpörkölt-főzőversenyt rendeznek. A legjobb ételt készítő csapatot 100 ezer forinttal díjazza a zsűri. Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke elmondta, hogy a versengés során minden évben több mint 140 csapat bográcsában rotyog a pörkölt, amelyet a szervezőktől kapott 4,5 kg hátsó csülökből és zöldségből kell elkészíteni.

A fesztiválon a résztvevőket strandröplabda pálya is várja, de nevezhetnek a sörfutóversenyre is, amelynek különlegessége, hogy frissítő pontjain víz helyett sört kínálnak a futóknak. A fesztivál öt napja alatt koncertet ad a Wellhello, a Halott Pénz, a Road, a Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, az Irie Maffia, a Hooligans, Nagy Feró és a Beatrice, Kis Grófo, Bódi Csabi, Szikora Róbert és az R-Go. A rendezvényt Ákos koncertje zárja.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.