Közlése szerint a vasárnap este zárult négynapos rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek vendégek és kolbászkészítők. Kiemelte, hogy a korábbinál jóval több kiállító és vendég jött Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból, valamint Lengyelországból.
Kiemelte, hogy a kolbászkészítő versenyen Thaiföldről, Afrikából és Ausztráliából érkezett csapatok is megmérettettek. Számos közéleti személyiség is részt vett a kolbászgyúró versenyen, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter például Vantara Gyulával, Békéscsaba polgármesterével közösen készítette el a hungarikummá nyilvánított csabai kolbászt.
A szárazkolbászok versenyében a 110 beadott kolbászból a Budai Péter vezette szakmai zsűri a békéscsabai Baczovszky Roland által készített finomságot találta a legjobbnak. A második helyezést Bobály Lajos mezőberényi kolbászmester nyerte el, a harmadikat pedig a békéscsabai Péli István.
A szombati kolbászgyúró versenyen három első helyezést osztott ki a zsűri: a Mokry Sámuel-sátorban versenyzők közül a mezőberényi Balázs Zoltán bizonyult a legjobbnak, a Csabagyöngye-sátorban a szarvasi Varga József készítette el a legjobb friss kolbászt, a sportcsarnokban gyúrók közül a budapesti Szőke László nyerte a versenyt. Vasárnap a híres kolbászkészítők emlékére rendeztek versenyt, a Krajcsó Pál-emlékversenyen az első helyezést egy orosházi csapat nyerte Kovács Imre vezetésével.
Forrás: MTI