Felavatták a bükfürdői Caramell Premium Resortot

November 25-én felavatták Magyarország exkluzív wellness-, konferencia- és élményközpontját, a Caramell Premium Resortot Bükfürdőn. A hotel fő témái: holisztika, slow turizmus és konferenciák. A bükfürdői, új szárnnyal most felavatott háztól azt remélik magyar tulajdonosai és a régió vezetése, hogy évente 100 000 vendégéjszakát generál.

A szakmai megnyitón Glázer Tamás, a Caramell Premium Resort igazgatója házigazdai köszöntőjében elmondta: a bükfürdői Hotel Caramell 2012-ben az ország egyik legnagyobb turisztikai beruházásába kezdett az Új Széchenyi Terv keretén belül, az Európai Unió támogatásával. A Caramell Premium Resort magas minőségű, egyedi igényekre szabható kínálata révén Nyugat-Magyarország legújabb turisztikai attrakciójának számít, és nagy befogadóképességű konferenciaközpontjának köszönhetően a települést felhelyezi Magyarország hivatásturisztikai térképére.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere kiemelte: Bük vonzerejét a nemzetközi szinten ismert és elismert gyógyvizén kívül mára már számos turisztikai attrakció biztosítja, húsz település tartozik a növekvő népességű város vonzáskörzetébe. Bük kilenc szállodájában évente több, mint 800.000 vendégéjszakát regisztrálnak. Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta: a beruházás révén Bükfürdő, mint komplex turisztikai desztináció tovább erősödött, a szereplők összefogásával és az Önkormányzat támogatásával az egyéni és csoportos vendégek fogadásán túl jelentős hivatásturisztikai úti céllá is válhat. A bővülő technikai feltételek minőségi szolgáltatások nyújtására adnak lehetőséget, melynek köszönhetően a térségnek a belföldi piac mellett a külföldi (osztrák, német, cseh, szlovák) piacokon is lehetősége nyílik erőteljes jelenlétre. 


A Caramell Premium Resort 142 szobával, 2000 m2-es szabadtéri- és beltéri wellness világgal (egyedülálló módon két elkülönülő wellness- és szaunarészleggel), 100-féle szépészeti- és gyógykezeléssel, valamint ayurvedikus Egészségközponttal várja vendégeit. Standard kétágyas szobái 28-33 m2 alapterülettel a nyugat-magyarországi régió legtágasabb szállodai szobái. A Resort az egyetlen olyan wellness szálloda Magyarországon, amely saját kristályszerkezetű kalandparkkal, mászó- és kötélpályával rendelkezik. A turisztikai látványosságnak is számító, harminc méter magas Kristály Torony az aktív turizmus kedvelőinek egyik meghatározó élményeleme.

Az új létesítmény számos gyerekbarát szolgáltatással (kül- és beltéri játszóterek, gyermekmedencék, gyermekanimációs program és klub) csábítja a családosokat, emellett MICE turisztikai lehetőségeket is kínál. A Caramell Premium Resort Nyugat-Dunántúlon egyedülálló módon, összesen 700 fős befogadóképességű konferencia komplexummal rendelkezik, így igény szerint adhat otthont nagyszabású konferenciáknak, üzleti megbeszéléseknek, céges és családi rendezvényeknek, de akár önálló kiállítási helyszínként is működhet.

Bük könnyebb elérhetőségét az októberben átadásra került új gyorsforgalmi út segíti, jelentősen lerövidítve a Budapest felől autóval érkezők menetidejét. A beruházás 50 új munkahellyel és évente akár 100.000 vendégéjszakával is segítheti a térség gazdaságát.

Jó hír még a házba autóval érkezőknek: a most felavatott bükfürdői szálloda immár kevesebb mint két óra alatt megközelíthető, hiszen a napokban adták át az M86-os gyorsforgalmi út teljes szakaszát.

Forrás: Vendég & Hotel


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.