A helyi TDM által alapított díj tulajdonosa minden esztendőben egy olyan személy, aki aktívan hozzájárul Bük, Bükfürdő pozitív imázsának emeléséhez.
Ez évben a helyi gasztronómiai élet egyik jeles szereplőjére, Bánszki Péterre esett a választás, aki egy helyi négycsillagos szálloda séfje, tanítja is a fiatal generációt és nem mellesleg 2014-ben gasztronómiai lovaggá is ütötték Franciaországban.
Büki lakosként a városi és turisztikai rendezvények aktív résztvevője, a Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál gasztronómiai programjának állandó szereplője. A 2016. évi bécsi Ferien Messe turisztikai vásár Kochshow programján ő képviselte Magyarországot és természetesen Bükfürdőt egy helyi recept bemutatásával.
Bük város és a BBKTE felkérésére örömmel vett részt a 2013-ban kiadott Gasztro Portrék című könyv, valamint a 750. éves jubileumra szerkesztett Időtálló ízek – Büki Recepteskönyv elkészítésében.
Forrás: Turizmus Online