Csokoládé cikkek
Csokibirodalom nyílt Pesten
Budapesten, a Pauler utcában megnyílt a chococo csokoládéüzlet, ahol 3000 féle csokikészítmény várja az érdeklődőket.
Bor és csokoládé a Hoventán
A megújult Hoventa kiállítás házigazdájaként a Hungexpo Zrt. szervezői különleges Bor és Csokoládé kóstolón látták vendégül a kiállítókat és a sajtó képviselőit.
Öntsön magának tengeri sós csokoládét!
Elérhetővé vált a személyre szabott csokoládé élménye, azaz elindult a chocoMe koncepció.
A konyhában a kerek idomok nyerték a Design Oscar-t
A legrangosabb nemzetközi design-megmérettetés, az iF Design zsűrije a konyhai eszközök kategóriában ismerte el a kerek formára épülő italrendszer, a NESCAFÉ Dolce Gusto Circolo kiválóságát. A design Oscar-jának számító díjat 2010 márciusában ítélte oda a szakmai zsűri az energiatakarékos szerkezetnek. A formatervezett kávéfőző rendszer a végtelenített kör és ezzel együtt a tökéletes gömbforma mellett tette le a voksát - írja a bellacafe.hu.
A Szamos Marcipán Csokoládé kiállítást nyitott Esztergomban
Az Esztergomi Központi Kávéház - Szamos Cukrászda épületének emeletén található meg a kiállítás - adta hírül a Franchiseportál.
Egyesültek a soproni kékfrankosok
Egyedülálló módon folytatják boraik népszerűsítését a Soproni borvidék borászai és bormarketingesei. A soproni pincészetek megalapították a Soproni Kékfrankos Kft.-t, Magyarország első közösségi borkereskedelmi cégét. „Aki a Soproni Kékfrankos Kft.-től vásárol, az gyakorlatilag közvetlenül a pincészettől vásárolja a bort” – állítják a szervezők, akik szerint cégük klasszikus értelemben nem lesz versenytársa a többi borkereskedőnek.
Közeleg az áttörés a fogyókúrás ételek piacán
Okos britek kitalálták, hogy bizonyos ételekben a zsírt kalóriamentes anyagokra, így például vízre, levegőre vagy zselére cserélik. És állítólag ehető marad minden - írja a borsa.hu.
Német világbajnok a junior cukrászoknál
Budapesten dolgoztak a világ legjobb junior korú cukrászai. A világbajnokságon tizenhét ország versenyzői mérték össze tudásukat. A verseny során minden indulónak ugyanaz volt a feladata. Adott idő alatt csokoládédesszerteket, parfétortát, egy nemzeti édességet és egy díszmunkát kellett elkészíteni, ráadásul úgy, hogy ezt egy-egy téma köré kellett csoportosítani a versenyzőknek. A világbajnok a német Angelika Huber lett - írja a Stop.hu.
Piros sör a szerelmeseknek Valentin napra
Bálint-nap alkalmára virággal és csokoládéval szokás kedveskedni szerelmünknek. Egy híres prágai kocsma viszont máshogy készült az ünnepre: különleges fűszeres piros sört főztek szerelmeseknek.
A vodka a svájci csoki rangjára lépett
Egy brit bíróság úgy rendelkezett, hogy a vodka megnevezést csak olyan termékek esetén lehet használni, amelyek megfelelnek az erre a szeszesital-fajtára vonatkozó európai előírásoknak. Ezek szerint vodka az az ital, amelynek alkoholtartalma legalább 37,5 százalék, és amelyet 100 százalékos desztillált alkoholból készítenek. A bírósági döntés azt jelenti, hogy a vodka gyártói azonos elismerésben részesülnek az igazi pezsgők, sherryk, whiskyk vagy svájci csokoládék előállítóival.
A tajvani whisky jobb mint a skót?
A skóciai Burn’s Night fesztivál keretében a The Times által megrendezett whisky versenyen egy tajvani whisky legyőzte a három neves skót és az egy angol „versenyzőt” is - írja a Zipp.
Új Hilton márka debütál Görögországban
A 2010 májusában Kos szigetén nyíló Doubletree by Hilton a nemzetközi cég első Doubletree háza lesz Görögországban, egyben pedig az ország második Hilton szállodája az 508 szobás Hilton Athens után.
Dél-Koreában korlátozták a tévéreklámokat
A dél-koreai kormány döntött a magas kalóriatartalmú ételek tévéreklámjának korlátozásáról, tilos a gyerekek által nézett sávokban csokoládét, pizzát népszerűsíteni.
Fura holmik maradnak a hotelszobákban
Érdekes kutatást tett közzé az egyik nemzetközi szállodalánc a közelmúltban. Alkalmazottai részvételével készült felmérésében ugyanis arra voltak kíváncsiak, milyen állapotban hagyják vendégeik szobájukat kijelentkezéskor.
Büntetőadó a fast-food-ra, a csokoládéra, és a mesterséges, telítetlen zsírsavakra
Romániában a gyorséttermi ételeket, Dániában a csokoládé fogyasztást, Spanyolországban a mesterséges telítetlen zsírsavakat igyekszik a kormány különféle eszközökkel visszaszorítani, és az egészséges táplálkozás felé terelni a lakosságot.
Csoki helyett pizzát vesz a Nestlé
Kiszáll a Cadburyért folytatott versenyből és helyette a Kraft észak-amerikai fagyasztott pizza üzletágát veszi meg 3,7 milliárd dollárért a Nestlé.
APEH kontra cukrászok
A Rigó Jancsin vitatkozik az APEH a cukrászokkal - tudta meg az RTL Híradó. Az adóhatóság szerint ugyanis a klasszikus Rigó Jancsi nevű süteményt 25 százalékos ÁFA-val kellene árulni, a cukrászok viszont úgy vélik a sütemény a 18 százalékos körbe tartozik.
A CADEAU Bonbon első franchise-átvevője november 7-én nyitja meg egységét Kecskeméten
A gyulai székhelyű CADEAU Bonbon hálózat első franchise-átvevő partnere Kecskeméten nyitja meg egységét, november 7-én. A csokoládéüzlet kialakítására a Malom Center Bevásárlóközpont első emeltén került sor.
Kávégépet dobott piacra a Nescafé
A bevezetéshez kapcsolódóan az instant kávéiról ismert márka Magyarországon most először jelentkezik őrölt-pörkölt kávéval.
Magyar lett a Costa Coffee barista világbajnoka
A jelenleg az angliai Dorkingban dolgozó Kamondi Gábor, a Veszprém és Fejér megye határáról származó, 32 éves ösküi fiatalember lett a világ egyik legismertebb kávézó-hálózata, barista-világbajnoka a Londonban megrendezett versenyen.
Ritter: drágul a csokoládé
Az alapanyagárak emelkedése miatt 2007-ben 20 százalékkal nőtt a csokoládéból készült termékek ára – nyilatkozta egy interjúban a Ritter Sport elnöke, Alfred Ritter.