A Hoventa Bor és Csokoládé Kóstolón, melyet az "A" pavilonban kialakított konferenciateremben rendeztek meg, Fabók Mihály sommelier és Varga Gábor bemutatócukrász mutatta be az erre az alkalomra kiválasztott bor és csokoládé együtteseket. Az érdeklődők között a kiállítók és a meghívott újságírók mellett találkozhattunk Segal Viktorral, akit az egyik legtehetségesebb, leginnovatívabb fiatal szakácsként tartanak számon és Pataki Jánossal, a Magyar Cukrász Szövetség és Ipartestület elnökével is.
A kóstolóra a két fiatal, de rendkívül elhivatott szakember a következő bor és csoki párosításokat állította össze:
1. Hungária Demi Sec Rosé Methode Classic/Callebaut Fortina Finest Selection, 61,5 %-os étcsokoládé liofilizált eperrel
2. Villányi Merlot 2007 Vylyan / Callebaut Fortina Finest Selection, 61,5 %-os étcsokoládé liofilizált málnával
3. Spirit de Granit Syrah 2006 Cave de Tain Ermitage / Callebaut Origine Ecuador 70,1 %-os étcsokoládé rózsaborssal és vörösáfonyával
4. Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2007 Virághegyi Bor - Németh Gábor / Callebaut Origine Ecuador 70,1 %-os étcsokoládé liofilizált feketeribizlivel
5. Elzász Gewürztraminer Clos Sait Sebastien 2007 - Charles et Dominique Frey / Lubeca Vanuatu 43 %-os Tejcsokoládé liofilizált őszibarackkal
6.. Muscat De Beaumes De Venise 2007 - M.Charpoutier / Callebaut Arriba 39 %-os Tejcsokoládé mandulával