Az 1971-ben alapított, jelenleg a világ 24 országában, köztük Magyarországon is jelen lévő, 655 kávézót üzemeltető hálózat rendszeresen kiválasztja dolgozói közül a legjobbakat. A dorkingi Costa Coffee-ban dolgozó Kamondi Gábor a több ezer résztvevőt számláló helyi-, területi- és országos döntő után az angol baristákat képviselve került a tízes döntőbe, ahol szigetországi versenyzőtársai mellett kínai, indiai és a közép-európai győztessel mérte össze tudását kávé-, és kávékészítési ismeretekben. A standard italok, eszpresszó, kapucsínó, latte macchiato elkészítése mellett szabadon választott italt is kellett kreálni, valamint úgynevezett „espresso challenge”-re is sor került, de más elméleti és gyakorlati ismeretekről is számot kellett adni.
A magyar versenyző „Pick Mint” fantázianevű italával állította maga mellé a zsűrit, melynek tagjai között ott volt többek között Gennaro Pellicia, a Costa Roastery igazgatója, és Charles Metcalf, brit televíziós szakértő is. Mint elmondta, saját kreációjához az ötletet kedvenc csokoládéja, az After Eight adta.
„Végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, Bámulatos siker számomra, hogy egy ilyen versenyen lehettem a legjobb – nyilatkozta a győztes. – A kávé készítése számomra nem csak szakma, hanem szenvedély is.
Gábor a világbajnoki címért járó kupa mellé egy kétszemélyes utazást is nyert - a világ bármelyik országába, ahol a Costa Coffee jelen van. Mindezek mellett a bajnoknak járó különleges, egyedi egyenruhában dolgozhat az elkövetkezendő időszakban.
Magyar lett a Costa Coffee barista világbajnoka
A jelenleg az angliai Dorkingban dolgozó Kamondi Gábor, a Veszprém és Fejér megye határáról származó, 32 éves ösküi fiatalember lett a világ egyik legismertebb kávézó-hálózata, barista-világbajnoka a Londonban megrendezett versenyen.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot
Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben
Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.

Jön egy stílusos villásreggeli
Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.