Az 1971-ben alapított, jelenleg a világ 24 országában, köztük Magyarországon is jelen lévő, 655 kávézót üzemeltető hálózat rendszeresen kiválasztja dolgozói közül a legjobbakat. A dorkingi Costa Coffee-ban dolgozó Kamondi Gábor a több ezer résztvevőt számláló helyi-, területi- és országos döntő után az angol baristákat képviselve került a tízes döntőbe, ahol szigetországi versenyzőtársai mellett kínai, indiai és a közép-európai győztessel mérte össze tudását kávé-, és kávékészítési ismeretekben. A standard italok, eszpresszó, kapucsínó, latte macchiato elkészítése mellett szabadon választott italt is kellett kreálni, valamint úgynevezett „espresso challenge”-re is sor került, de más elméleti és gyakorlati ismeretekről is számot kellett adni.
A magyar versenyző „Pick Mint” fantázianevű italával állította maga mellé a zsűrit, melynek tagjai között ott volt többek között Gennaro Pellicia, a Costa Roastery igazgatója, és Charles Metcalf, brit televíziós szakértő is. Mint elmondta, saját kreációjához az ötletet kedvenc csokoládéja, az After Eight adta.
„Végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, Bámulatos siker számomra, hogy egy ilyen versenyen lehettem a legjobb – nyilatkozta a győztes. – A kávé készítése számomra nem csak szakma, hanem szenvedély is.
Gábor a világbajnoki címért járó kupa mellé egy kétszemélyes utazást is nyert - a világ bármelyik országába, ahol a Costa Coffee jelen van. Mindezek mellett a bajnoknak járó különleges, egyedi egyenruhában dolgozhat az elkövetkezendő időszakban.
Magyar lett a Costa Coffee barista világbajnoka
A jelenleg az angliai Dorkingban dolgozó Kamondi Gábor, a Veszprém és Fejér megye határáról származó, 32 éves ösküi fiatalember lett a világ egyik legismertebb kávézó-hálózata, barista-világbajnoka a Londonban megrendezett versenyen.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.