Az 1971-ben alapított, jelenleg a világ 24 országában, köztük Magyarországon is jelen lévő, 655 kávézót üzemeltető hálózat rendszeresen kiválasztja dolgozói közül a legjobbakat. A dorkingi Costa Coffee-ban dolgozó Kamondi Gábor a több ezer résztvevőt számláló helyi-, területi- és országos döntő után az angol baristákat képviselve került a tízes döntőbe, ahol szigetországi versenyzőtársai mellett kínai, indiai és a közép-európai győztessel mérte össze tudását kávé-, és kávékészítési ismeretekben. A standard italok, eszpresszó, kapucsínó, latte macchiato elkészítése mellett szabadon választott italt is kellett kreálni, valamint úgynevezett „espresso challenge”-re is sor került, de más elméleti és gyakorlati ismeretekről is számot kellett adni.
A magyar versenyző „Pick Mint” fantázianevű italával állította maga mellé a zsűrit, melynek tagjai között ott volt többek között Gennaro Pellicia, a Costa Roastery igazgatója, és Charles Metcalf, brit televíziós szakértő is. Mint elmondta, saját kreációjához az ötletet kedvenc csokoládéja, az After Eight adta.
„Végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, Bámulatos siker számomra, hogy egy ilyen versenyen lehettem a legjobb – nyilatkozta a győztes. – A kávé készítése számomra nem csak szakma, hanem szenvedély is.
Gábor a világbajnoki címért járó kupa mellé egy kétszemélyes utazást is nyert - a világ bármelyik országába, ahol a Costa Coffee jelen van. Mindezek mellett a bajnoknak járó különleges, egyedi egyenruhában dolgozhat az elkövetkezendő időszakban.
Magyar lett a Costa Coffee barista világbajnoka
A jelenleg az angliai Dorkingban dolgozó Kamondi Gábor, a Veszprém és Fejér megye határáról származó, 32 éves ösküi fiatalember lett a világ egyik legismertebb kávézó-hálózata, barista-világbajnoka a Londonban megrendezett versenyen.

Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején
A téli szünet után ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.