Tapas, sushi és gourmet szendvics Ferihegyen

Különleges étterem-koncepcióval bővült a 2.Terminál éttermeinek köre. A SkyCourtban nyílt meg a tengerparti bárok stílusát idéző TASHBA étterem, ahol tapas- és sushiválogatásokkal, gourmet szendvicsekkel, salátákkal és süteményekkel várják az utazókat. A prémium minőségű alapanyagok, a világ különböző tájai ihlette ízvilág és az étterem egyedi kialakítása mind azt a célt szolgálják, hogy az utazók azt érezzék, a pihenés, a nyaralás már a repülőtéren elkezdődött.

Az elmúlt években jelentősen bővült a Budapest Airport éttermeinek, kávézóinak, valamint üzleteinek száma, és az utazóközönség immár 18 étterem, 4 kávézó, illetve egy bár, valamint 39 üzlet közül választhat. Ezek között több olyan márkát is találunk – mint például a Victoria’s Secret vagy a Virgin –, amelyek egyébként Magyarországon máshol nem elérhetők. Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója szerint a márkák és partnerek körét az utasok visszajelzései mentén alakítják: „A legfontosabb célunk, hogy utasaink azt érezzék, a Budapest Airport nemcsak egy repülőtér, hanem egy hely, ahol a nyaralás, a pihenés elkezdődik a repülés előtt. Ehhez kiemelt figyelmet kell fordítanunk a visszajelzéseikre, amely egyúttal lehetővé teszi számunkra, hogy az aktuális igényeiknek megfelelően fejlesszük tovább a szolgáltatásainkat és a termékeinket. A TASHBA étterem és bár kiválóan illeszkedik ebbe az utasközpontú stratégiába, amellyel ki tudjuk szolgálni a különlegességre, nemzetközi ízekre és kiváló italválasztékra fogékony utazóközönség exkluzív igényeit is.”

A TASHBA neve a tapas és sushi szavakból származik, amelyek az étterem étlapjának fő fogásai. A vendégek számos tapas és sushi közül választhatnak, amelyek mindegyikét a legkiválóbb minőségű, jelentős részben magyar alapanyagokból állítják össze. Christos Orthodoxou, az éttermet üzemeltető SSP Hungary Kft. régióvezetője szerint ezek az ételek kiváló alternatívák egy repülős utazás előtt: „Tapasztalatból tudjuk, hogy az utazók könnyű ugyanakkor tápláló fogásokat keresnek a repülés előtt. A célunk a fogások megalkotásakor az volt, hogy a vendégeket az ízekkel képzeletben egy-egy távoli országba kalauzoljuk el. Éttermünk ugyanakkor nyugodt, kényelmes környezetet biztosít, így egy-egy üzleti út előtt kiváló lehetőség a prezentációra való felkészüléshez vagy egy megbeszéléshez.”

Az étlapról nem hiányoznak a gourmet szendvicsek, saláták és sütemények, az árképzés pedig megfelel más nemzetközi repülőterek hasonló éttermeinek árazásával, így bárki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő fogást. A TASHBA a hét minden napján, reggel 04:30 és este 21:00 óra között várja az utasokat.

Forrás: Budapest Airport


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.