Tapas, sushi és gourmet szendvics Ferihegyen

Különleges étterem-koncepcióval bővült a 2.Terminál éttermeinek köre. A SkyCourtban nyílt meg a tengerparti bárok stílusát idéző TASHBA étterem, ahol tapas- és sushiválogatásokkal, gourmet szendvicsekkel, salátákkal és süteményekkel várják az utazókat. A prémium minőségű alapanyagok, a világ különböző tájai ihlette ízvilág és az étterem egyedi kialakítása mind azt a célt szolgálják, hogy az utazók azt érezzék, a pihenés, a nyaralás már a repülőtéren elkezdődött.

Az elmúlt években jelentősen bővült a Budapest Airport éttermeinek, kávézóinak, valamint üzleteinek száma, és az utazóközönség immár 18 étterem, 4 kávézó, illetve egy bár, valamint 39 üzlet közül választhat. Ezek között több olyan márkát is találunk – mint például a Victoria’s Secret vagy a Virgin –, amelyek egyébként Magyarországon máshol nem elérhetők. Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója szerint a márkák és partnerek körét az utasok visszajelzései mentén alakítják: „A legfontosabb célunk, hogy utasaink azt érezzék, a Budapest Airport nemcsak egy repülőtér, hanem egy hely, ahol a nyaralás, a pihenés elkezdődik a repülés előtt. Ehhez kiemelt figyelmet kell fordítanunk a visszajelzéseikre, amely egyúttal lehetővé teszi számunkra, hogy az aktuális igényeiknek megfelelően fejlesszük tovább a szolgáltatásainkat és a termékeinket. A TASHBA étterem és bár kiválóan illeszkedik ebbe az utasközpontú stratégiába, amellyel ki tudjuk szolgálni a különlegességre, nemzetközi ízekre és kiváló italválasztékra fogékony utazóközönség exkluzív igényeit is.”

A TASHBA neve a tapas és sushi szavakból származik, amelyek az étterem étlapjának fő fogásai. A vendégek számos tapas és sushi közül választhatnak, amelyek mindegyikét a legkiválóbb minőségű, jelentős részben magyar alapanyagokból állítják össze. Christos Orthodoxou, az éttermet üzemeltető SSP Hungary Kft. régióvezetője szerint ezek az ételek kiváló alternatívák egy repülős utazás előtt: „Tapasztalatból tudjuk, hogy az utazók könnyű ugyanakkor tápláló fogásokat keresnek a repülés előtt. A célunk a fogások megalkotásakor az volt, hogy a vendégeket az ízekkel képzeletben egy-egy távoli országba kalauzoljuk el. Éttermünk ugyanakkor nyugodt, kényelmes környezetet biztosít, így egy-egy üzleti út előtt kiváló lehetőség a prezentációra való felkészüléshez vagy egy megbeszéléshez.”

Az étlapról nem hiányoznak a gourmet szendvicsek, saláták és sütemények, az árképzés pedig megfelel más nemzetközi repülőterek hasonló éttermeinek árazásával, így bárki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő fogást. A TASHBA a hét minden napján, reggel 04:30 és este 21:00 óra között várja az utasokat.

Forrás: Budapest Airport


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.