Az Edenred Magyraország őszi Foodbarméter felméréséből az is kiderült, hogy hiába a vendégek kívánsága – bár vannak kedvező változások –, mind a mai napig azok a vendéglátóhelyek vannak többségben, amelyek a pandémiát követően sem változtattak kínálatukon.
Az Edenred Magyarország elkötelezett azért, hogy a vendéglátásban, étkeztetésben résztvevő szolgáltatók minél szélesebb körben tegyék elérhetővé az egészségesebb választás lehetőségét vendégeik számára. Ezért a hazai juttatási piacon 28 éve jelen lévő vállalat – a Magyar Ártalomcsökkentő és Környezeti Betegségekkel Foglalkozó Tudományos Egyesület szakmai támogatásával – októberben elindította országos Food Programját, hogy minél több munkavállaló rendszeresen jusson egészséges és minőségi meleg ételhez.
Ma már tudományosan bizonyított, hogy nemcsak az elfogyasztott étel mennyisége, de minősége és összetétele is felelős a többi között azokért a civilizációs népbetegségekért, amelyek a táplálkozással állnak összefüggésben.
Az OECD adatai szerint Magyarország a világ ötödik legelhízottabb országa, a magyar felnőtt lakosság több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. A társadalombiztosítás ezen ártalmak kezelésére több, mint 200 milliárd forintot fordít, pedig az egyén és a társadalom számára is jelentős kockázatot jelentő betegségek veszélye egészséges táplálkozással csökkenthető lenne.