A rendezvény célja egyfelől a régió népszerűsítése volt a turisztikai szakma és a hazai gazdasági élet „stakeholderei” számára, másfelől a kötetlen networking lehetőségének biztosítása a résztvevők között.
A program Kőváry Barna rallye-bemutatójával indult, majd az egyes helyszíneken a térség őstermelői és turisztikai szolgáltatói várták a csapatokat. A több mint 100 résztvevőnek összesen öt állomáshelyen kellett teljesítenie a szervezők által megálmodott nem mindennapi feladatokat.
A 22 induló csapatból mindenki sikeresen célba ért, de ami talán ennél is fontosabb: a rendezvényről nemcsak a nyertesek távoztak elégedetten és vitték el ennek az ismeretlen ismerős régiónak a jó hírét barátaiknak, rokonaiknak és üzletfeleiknek.
A első TMSZ Gasztro Rallye dobogósai:
1.) KPMG (Favágók)
2.) Demus-Team
3.) Gastro-Group
A zsűri különdíjait a KIKA és az Opera Garden Hotel csapatai vehették át.
A program szombat reggel egy hamísítatlan „zsámbéki” reggelivel indult Telkiből, a Globall Football&Sporthotel parkolójából. Az első állomáshely a zsámbéki Romtemplom volt, ahol valódi kincskeresésben volt részük a csapatoknak. (A zsákmány egy csavarkulcs volt, amely „kinccsé” csak később vált, egy későbbi kerékcsere-feladat során.) Az Espa Bio és Art Hotel kertjében hamisítatlan töki pompost (Tök a Zsámbéki medence egyik települése) és a borvidék egyik legismertebb borászatának, a Nyakas pincészetnek a borait kóstolhatták meg a résztvevők, majd csukott szemmel kellett szlalomozniuk Trabantjaikkal a kijelölt pályán. Herceghalmon az Abacus Business&Wellness Hotel felséges bogrács-gulyással várta a „papírjaguárok” utasait, akik a rövid felfrissülés után „anti-gyorsulási” versenyben mérték össze tudásukat.
Az etyeki megállónál Árpás Laci sonkapincéjében kóstolhatták végig, a sonkamester ínyencségeit. A következő vendéglátó a Rókusfalvy Pince volt, ahol a birtok boraival ismerkedhettek a résztvevők. Itt zajlott az a bizonyos kerékcsere feladat is, amihez a nélkülözhetetlen szerszámot még a Romtemplomnál meg kellett találnia a csapatoknak, de ugyancsak itt, Etyeken, a Címeres Pálinka Házban helyi pálinkák vak kóstolója is várta a vendégeket. Az utolsó állomás a pátyi kecskefarm volt, ahol a kecsketejből készült finomságok és a házi készítésű mangalicaszalámi megkóstolása után kecskét is kellett fejniük a résztvevőknek – legalábbis a legelszántabbaknak.
Az esemény apropóján egy 12 oldalas, színes, a régió turisztikai, gasztronómiai és kulturális értékeit bemutató kiadvány is készült, amely a továbbiakban is kiváló eszköze lehet majd a régió népszerűsítésének.
A TMSZ már megkezdte a következő verseny előkészítését, amelynek helyszínéről és időpontjáról hamarosan tájékoztatást kapnak az érdeklődők.