Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben

A nápolyi stílusú pizzáiról híressé vált Digó Pizzát lehetett már kóstolni a Sziget VIP-ben vagy az Erzsébet téren, most azonban a Kazinczy utca közepén nyitották meg új, állandó helyüket, ahol továbbra sem kötnek kompromisszumot a minőségben. A Papp Zoltán és Gerendai Károly által fémjelzett, önmagát „fast fine”-ként definiáló egység nem étterem és nem is fast food.

A pizza egy közérthető dolog, amit mindenki szeret, de számos verziója létezik. Ez pedig egy olyan hely, ahol széles közönségnek lehet igazán magas minőséget nyújtani  –  magyarázza Gerendai Károly, miért is szállt be befektetőként a Digóba, amelynek tevékenységét már évek óta nyomon követte.

Ahogy Papp Zoltán magyarázza, szerencsére ma már a legjobb minőségű alapanyagok elérhetőek, igaz, ők a hozzávalók nagy részét Olaszországból szerzik be – a San Marzano eredetvédett paradicsom a Vezúvról, a bivaly mozzarella Campaniából érkezik, a lisztet pedig egy nápolyi malomban őrlik számukra. A nápolyi pizza három fő ismérve egyébként a tészta (ami itt hosszas és kétszeres kelesztéssel, élesztővel készül, majd vékonyra nyújtják), a feltétek (amelyekből maximum 3-4 féle kerülhet a pizzára, elvégre többet nem is bírna el) és a fatüzeléses kemence. Utóbbiban a benti nagyjából 460 fokos levegő 60-90 másodperc alatt készre hevíti a pizzát, amelyben e speciális technikának köszönhetően egyedi ízek keletkeznek.

Az étlap viszonylag szűk, de még így is nehéz választani. Az előételként kínált kemencés burrata (ami a mozzarellából gyúrással készülő, belsejében tejszínt és mozzarella-darabokat rejtő sajtféle) paradicsomos szósszal olvad össze, ebbe lehet beletunkolni a köretként kínált diós pizzatésztát, igazi közösségi élményként. Pizzából összesen nyolcfélét találunk: a négy klasszikus természetesen a Margherita, kétféle mozzarellával (mert ennél nápolyibbat nehéz lenne találni), a mozzarellás-pecorinós bianca, illetve a paradicsomszószos-fokhagymás marinara. A különlegességek kedvelőinek aztán ott van a nápolyi szalámis-friariellis (ez egy leveles brokkolifajta ), a salsiccia kolbászos-gombás és a szarvasgombás változat, illetve a mozzarellás-salsicciás-ricottás calzone.

Az italok közt kézműves sörök és számos naturális bor is található – elvégre Papp Zoltánék szerint ez utóbbiak a természetközeli eljárásoknak köszönhetően pizzájukhoz hasonlóan az alapanyagok eredeti ízét hivatottak megmutatni. És kérhetünk itt koktélokat, párlatokat is, magyar és olasz borok mellett.

Desszertek egyelőre még nem kaphatóak, de a tulajdonosok ígérete szerint ebből is hamarosan felkerül az étlapra néhány változat, és már azon is gondolkodnak, hogy a pizzakemence maradék hőjét – hiszen reggelre csak 280 fokig hűl le – milyen további ételek készítéséhez tudnák hasznosítani.

Az új egységben a vendégtér és a konyha nem különül el markánsan egymástól, a kényelmes székeken ülve figyelhetjük az ételek elkészülését. Férőhelyből pedig épp annyit találunk, amennyit egy kemence kényelmesen ki tud szolgálni. Pizzákat lehet ugyan itt elvitelre is kérni, ám nem érdemes: a sütőből kikerülő darabok ugyanis 10 percen belül fogyasztva a legfinomabbak – és nem kell feltétlenül evőeszközt használnunk.

 


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.