Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben

A nápolyi stílusú pizzáiról híressé vált Digó Pizzát lehetett már kóstolni a Sziget VIP-ben vagy az Erzsébet téren, most azonban a Kazinczy utca közepén nyitották meg új, állandó helyüket, ahol továbbra sem kötnek kompromisszumot a minőségben. A Papp Zoltán és Gerendai Károly által fémjelzett, önmagát „fast fine”-ként definiáló egység nem étterem és nem is fast food.

A pizza egy közérthető dolog, amit mindenki szeret, de számos verziója létezik. Ez pedig egy olyan hely, ahol széles közönségnek lehet igazán magas minőséget nyújtani  –  magyarázza Gerendai Károly, miért is szállt be befektetőként a Digóba, amelynek tevékenységét már évek óta nyomon követte.

Ahogy Papp Zoltán magyarázza, szerencsére ma már a legjobb minőségű alapanyagok elérhetőek, igaz, ők a hozzávalók nagy részét Olaszországból szerzik be – a San Marzano eredetvédett paradicsom a Vezúvról, a bivaly mozzarella Campaniából érkezik, a lisztet pedig egy nápolyi malomban őrlik számukra. A nápolyi pizza három fő ismérve egyébként a tészta (ami itt hosszas és kétszeres kelesztéssel, élesztővel készül, majd vékonyra nyújtják), a feltétek (amelyekből maximum 3-4 féle kerülhet a pizzára, elvégre többet nem is bírna el) és a fatüzeléses kemence. Utóbbiban a benti nagyjából 460 fokos levegő 60-90 másodperc alatt készre hevíti a pizzát, amelyben e speciális technikának köszönhetően egyedi ízek keletkeznek.

Az étlap viszonylag szűk, de még így is nehéz választani. Az előételként kínált kemencés burrata (ami a mozzarellából gyúrással készülő, belsejében tejszínt és mozzarella-darabokat rejtő sajtféle) paradicsomos szósszal olvad össze, ebbe lehet beletunkolni a köretként kínált diós pizzatésztát, igazi közösségi élményként. Pizzából összesen nyolcfélét találunk: a négy klasszikus természetesen a Margherita, kétféle mozzarellával (mert ennél nápolyibbat nehéz lenne találni), a mozzarellás-pecorinós bianca, illetve a paradicsomszószos-fokhagymás marinara. A különlegességek kedvelőinek aztán ott van a nápolyi szalámis-friariellis (ez egy leveles brokkolifajta ), a salsiccia kolbászos-gombás és a szarvasgombás változat, illetve a mozzarellás-salsicciás-ricottás calzone.

Az italok közt kézműves sörök és számos naturális bor is található – elvégre Papp Zoltánék szerint ez utóbbiak a természetközeli eljárásoknak köszönhetően pizzájukhoz hasonlóan az alapanyagok eredeti ízét hivatottak megmutatni. És kérhetünk itt koktélokat, párlatokat is, magyar és olasz borok mellett.

Desszertek egyelőre még nem kaphatóak, de a tulajdonosok ígérete szerint ebből is hamarosan felkerül az étlapra néhány változat, és már azon is gondolkodnak, hogy a pizzakemence maradék hőjét – hiszen reggelre csak 280 fokig hűl le – milyen további ételek készítéséhez tudnák hasznosítani.

Az új egységben a vendégtér és a konyha nem különül el markánsan egymástól, a kényelmes székeken ülve figyelhetjük az ételek elkészülését. Férőhelyből pedig épp annyit találunk, amennyit egy kemence kényelmesen ki tud szolgálni. Pizzákat lehet ugyan itt elvitelre is kérni, ám nem érdemes: a sütőből kikerülő darabok ugyanis 10 percen belül fogyasztva a legfinomabbak – és nem kell feltétlenül evőeszközt használnunk.

 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.