Gasztrofesztivál a Sziget Szervezőiroda portfóliójában

2011-ben már a Sziget Kulturális Szervezőiroda rendezésében várja látogatóit a hazai gasztro-kulturális élet egyik kiemelkedő eseménye, a Budai Gourmet - írja a bevezetem.hu.

Miután az elmúlt években, mind a Sziget Szervezőiroda egyéb rendezvényein, mind a hazai rendezvénypiacon jelentős fejlődés és érdeklődés volt tapasztalható a gasztronómiai kínálat terén, a Sziget Kft. vezetői úgy döntöttek, hogy átveszik a nekik felkínált Budai Gourmet szervezését. A komoly hagyományokra visszatekintő eseményt - a korábbi értékeit megtartva - a meglévő gasztronómiai rendezvénypalettától jelentősen eltérő koncepció szerint kívánják a jövőben megszervezni - írja a bevezetem.hu.

A Gourmet - a nevéhez méltóan - a gasztropalettáról kizárólag a minőségi termékeket és szolgáltatásokat kívánja befogadni és bemutatni, ezzel is elősegítve a hazai gasztro-kultúra minőségi fejlődését és népszerűsítését. Az eddigi résztvevők körét és a tematikát jelentősen kibővítve, minél teljesebb képet kívánnak adni a szervezők a minőségi gasztronómia világáról, egyrészt bemutatva az alapanyagoktól, a termelőkön át, a kereskedőkig a háttéripar szereplőit és kínálatát, másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagy pálinkafőzdékig felvonultatják a hazai gasztro élvonal már bizonyított reprezentánsait.

Meghívják a hazai gasztro-rendezvények legkiemelkedőbb szereplőit is a legjobb halászléfőzőktől a kolbászosokig, a sajtkészítőktől a méz vagy szörpkészítőkig. A szakértők által elvégzett minőségi szelekció után ízelítőt kaphatnak a látogatók a legjobb kereskedelmi forgalomban beszerezhető termékekből is, a pezsgőktől az ásványvizeken át a kávé és tea különlegességekig. A rendezvényen rendhagyó módón egy piactér is kialakításra kerül, ahol válogatott kistermelők és piacosok kínálhatják majd a portékájukat. „Olyan minőségi gasztro-fesztivált tervezünk, ahol bemutatkoznak majd Magyarország legjobbjai, a kistermelőktől a csúcsgasztronómiát képviselő konyhákig, a kézműves borászatoktól a legjobb kolbász vagy sonkakészítőkig”- nyilatkozta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője, aki a kulturális rendezvények szervezése mellett éttermével a csúcsgasztronómia terén is komoly nemzetközi eredményeket ért el, ezzel felrajzolva hazánkat Európa fesztivál-, és gasztro-kulturális térképére. A Sziget Szervezőiroda a rendezvény szakmai partneréül felkérte a legnevesebb hazai gasztronómiai szakembereket (séfektől, a szakírókon át, a kereskedőkig) közösen megálmodva a rendezvény koncepcióját is. „A legjobb kezekben fejlődhet tovább a Budai Gourmet. A legkiválóbb szakemberek tudásával és a Sziget szervezői hátterével, könnyen elérhető, hogy a Budai Gourmet a legnevesebb és legjobb legyen a hasonló jellegű események között.” - mondta Haris György a rendezvény megálmodója és korábbi főszervezője,

A szervezők a tematika megválasztásánál arra törekedtek, hogy ne konkurenciát teremtsenek a meglévő gasztronómiai eseményeknek, hanem azok szervezőivel - lehetőség szerint - együtt is működjenek. „Ez a rendezvény mindenből a legjobbak kiválasztására és bemutatására törekszik, egyfajta esszenciális csúcsrendezvénye kíván lenni a magyar gasztronómiai közéletnek. A szakemberek és szakmai szervezetek közül is a legjobbakat kérjük fel, hogy legyenek partnereink egy-egy szakterület megszervezésében. Így például terveink szerint a Dining Guide szervezésében megrendezésre kerül egy nemzetközi gasztronómiai verseny a régió legjobb éttermei között is a legjobbat díjazva” - mondta el a főszervező Gerendai.

A bevezetem.hu írása szerint az eseményen természetesen minden kipróbálható, megkóstolható és megvásárolható lesz a bloggerek főztjétől, az alapanyagokon át, a legjobb séfek műremekeiig. Az érdeklődő amatőrök folyamatosan képezhetik magukat a szakemberek és a főzőiskolák előadásain, a profiknak pedig egy külön szakmai napot rendeznek a szervezők, ahol a hazai legjobbak mellett nemzetközi szaktekintélyek tartanak előadásokat. A rendezvény „szakmai” kezdőnapján rangos zsűritagok segítségével megválasztják majd egy-egy termékkategória legjobbjait, hogy másnap már a nagyközönség felé is nyitott eseményen a látogatók megismerkedhessenek a szakemberek által legjobbnak tartott „Gourmet-termékekkel”, a kolbászoktól a sonkákon át, a szörpökig. A szakmai minősítésen túl a látogatók a rendezvény további napjai alatt, ugyanezen kategóriákban - tapasztalataik alapján - megválaszthatják a közönségdíjas termékeket is. (forrás: bevezetem.hu)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.