Ázsia legnagyobb turisztikai seregszemléje

Alig egy hónap múlva kezdetét veszi a kambodzsai fővárosban a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) Turisztikai Fóruma, az ATF. A rendezvény iránt világszerte óriási az érdeklődés, a konferenciát kísérő szakvásárra minden kiállítói hely elkelt. Munkatársunktól

Az ASEAN mind a tíz tagja képviselteti magát a 2011. január 15-21. között Phnom Penh-ben megrendezendő ATF vásáron, amely az ázsiai turisztikai kínálat legnagyobb nemzetközi seregszemléje. A szervezők felhívására 1000 vásárló jelentkezett a világ minden részéről, közülük 400-at választottak ki, akiket az ATF lát vendégül a rendezvényen. A vásárlók 55%-a Ázsiából és a Csendes-óceán térségéből érkezik, míg Európából jön a vendégek 37%-a. Összesen 1600 küldöttre számítanak januárban Kambodzsában a szervezők. Az ATF jövőre ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A fórumot kísérő szakvásárt január 19-21. között rendezik meg a kambodzsai fővárosban, a Diamond Island Convention & Exhibition Centre-ben. A jövő évi rendezvény témája a “Csodák és a sokszínűség világa” Kambodzsa változatos turisztikai attrakcióira utal.

A fórum során szakmai konferenciára is sor kerül, a főbb témák a következők: ökoturizmus, fenntarthatóság és a világörökségi helyszínek turizmusa. Az előadók között lesznek a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) és a Globális Fenntartható Turizmus Tanács szakemberei.

A rendezvény nyitóestje minden bizonnyal emlékezetes lesz a résztvevők számára, mivel 500 kambodzsai, illetve külföldi előadó lép színpadra grandiózus műsor keretében. A program végén félórás tűzijáték kápráztatja majd a vendégeket.

A delegátusok a főváros látnivalói mellett a konferencia végeztével megismerhetik a legnépszerűbb kambodzsai látványosságokat, Angkort, illetve a tengerparti Sihanoukville-t és Koh Kong-ot.

További információ: www.atfcambodia.com.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.