A khmer gasztronómia nemzetközi elismerése

A kultúrában és gasztronómiájában gazdag Battambang lett Kambodzsa első városa, amely gasztronómiájának elismeréseként csatlakozhatott az UNESCO Kreatív Városok Hálózatához (UCCN). A helyi hatóságokés kereskedők vállalták, hogy népszerűsítik és fejlesztik termékeiket, hogy több turistát vonzzanak.

Az UNESCO tájékoztatása szerint a 2023-as városok világnapján 55 város csatlakozott a hálózathoz.

Az új városok, köztük Battambang, a kultúra és a kreativitás fejlesztési stratégiáért valamint az emberközpontú várostervezés innovatív gyakorlatának bemutatásáért kaptak elismerést és csatlakozási lehetőséget, tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium magyarországi  és kelet-európai képviselője.

A Battambang felvétele a gasztronómia kategóriában nemcsak a tartomány kivételes konyháját mutatja be, hanem a gasztronómiát is kihasználja a helyi fejlődés és a globális kulturális csere fokozására.

Helyi ételek, mint például nem Battambang (lágy hal), prahok Battambang, ámok Battambang, kralan Battambang (bambuszba töltött ragacsos rizs), sangvak Battambang, papaya saláta Battambang, kantuy hes Battambang, rizspapír Battambang és teuk kroeung Battambang népszerű ételek, amelyeket naponta fogyasztanak a tartomány lakói.

Battambang tartomány kormányzója, Sok Lou, ünnepi beszédében elmondta: "Azzal, hogy városunk megkapta ezt az elismerést, még több turista látogat el Battambangba. Ez azt jelenti, hogy több élelmiszer áll majd rendelkezésre. Nő majd a szállodák és panziók száma is. Nagyobb lesz a piaci kínálat , mivel a helyieknek több zöldséget és gyümölcsöt kell termeszteniük" – mondta. " Ez emelni fogja az életszínvonalat, ami komoly perspektívát jelent majd Battambang tartomány lakosságának. "

Forrás: Ministry of Tourism of the Kingdom of Cambodia


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.