2012-es merlot lett a legjobb vörösbor Szekszárdon

A tavalyi eredményekhez hasonlóan idén is egy 2012-es évjáratú merlot lett a legjobb vörösbor a szekszárdi borvidéki borversenyen, ezúttal a Vesztergombi pince Bodzási merlot válogatása nyerte el a díjat.

A bort egy nyolctagú "csúcszsűri" választotta ki a verseny 22 legjobb, az adható 100-ból legalább 90 pontot elért bora közül - mondta Sebestyén Csaba, a szervező bizottság tagja az MTI-nek. A bírálók között volt az elmúlt öt évben az év bortermelője címet elnyert borász, a szekszárdi borvidék, a hegyközség és a Szekszárdi Borászok Céhének elnöke.

2016-ban a Takler Pince egy merlot bora kapta a díjat. Vesztergombi Ferenc - aki 1993-ban volt az év bortermelője - elmondta: a díjazott bor legértékesebb, dél-nyugati fekvésű merlot-ültetvényükön termett, 2000-es telepítésű szőlőből készült. Kétéves tölgyfahordós érlelés ellenére érezhető rajta a merlot bársonyossága, gyümölcsössége. A bor 2015-ben a Vinagorán aranyérmet, az országos borversenyen nagy aranyérmet kapott, a száz legjobb magyar bor közé választották, és ugyancsak 2015-ben a Prestige Reserve gyémánt díjában részesült.

A borvidéki versenyen 184 bormintát bírált el hatvan tagú, borászokból, sommelier-kből, újságírókból álló zsűri. A borok között a legtöbb, 30 házasítás volt, emellett 23 merlot-t, 20 kékfrankost, 19 kadarkát és 18 bikavért neveztek a termelők. A megméretésen díjat kap a legjobb bikavér, kékfrankos, kadarka, fehér bor, rozé, hordós bor is, díjazzák a legjobb fiatal borászt és odaítélik a város bora címet is. Az elismeréseket a hagyományos, szekszárdi, Szent György napi borünnepen, április 22-én adják át.

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: MTI


Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein

Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.
Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum

Ilyen lesz a Debrecenbe költöző Természettudományi Múzeum 

Eredményt hirdettek a múzeum megjelenésére kiírt pályázaton: az első helyet a világ egyik vezető irodája szerezte meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.