Peti és Norbi Budapestre megy

December 5-én, pénteken, Mosonyi Péter szakács és Kővári Norbert felszolgáló, a szekszárdi, sérülteket foglalkoztató étterem, az Ízlelő csapatának két tagja kapta azt a különleges szakmai lehetőséget, hogy a budapesti ötcsillagos szálloda, a Budapest Marriott Hotel konyháján és vendégterében eltölthettek egy napot, belelátva az ottani munkába, ismerkedve kicsit egy luxusszálloda hétköznapjaival.

A megérkezőket kedvesen fogadták, egyenruhába bújtatták, és ki-ki indult oda, amihez ért: Peti a konyhára, Norbi pedig a vendégtérbe, ahol már javában tartott a reggeliztetés. Poharakat vitt ki tálcán a dzsúzok mellé, majd amikor lanyhult a roham, Rókai Péter, az étterem egyik menedzsere körbevezette a házon, megmutatta, hol mi történik náluk. Látta a karácsonyi díszekbe öltöztetett lobbit, ahol jött-ment a sok-sok vendég, a konferenciatermek sorát.

 Peti pedig annyi húst hártyázott le a konyhán, amit azt mondja, még életében soha egy nap, náluk egy hét elteltével se fogy annyi, mint a pesti hotelben egyetlen nap leforgása alatt. Közben Norbinak egy felszolgáló megmutatta, hogy zajlik náluk ebédhez a felterítés, az ebéd alatt is segíthetett, hallhatta, hogy bánnak a vendéggel, mit kérdeznek, hogyan felelnek a kérdésekre, és Norbi vihetett ki egy-két italt is az ételek mellé. Mivel a ház Pepper’s éttermében látványkonyha működik, látták, hogy a szakácsok az ebédet sokszor a vendégek előtt állították össze a kérésük alapján.

Peti és Norbi sok-sok élménnyel gazdagon tértek vissza Szekszárdra, sok érdekességet láttak, próbáltak ki a gyönyörű szállodában, a jövő hétvégén pedig Marika, a kerekesszékes felszolgáló és Évi - ismét egy szakács a konyháról-, aki halláskárosult, indulhat majd Budapest felé.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.