Peti és Norbi Budapestre megy

December 5-én, pénteken, Mosonyi Péter szakács és Kővári Norbert felszolgáló, a szekszárdi, sérülteket foglalkoztató étterem, az Ízlelő csapatának két tagja kapta azt a különleges szakmai lehetőséget, hogy a budapesti ötcsillagos szálloda, a Budapest Marriott Hotel konyháján és vendégterében eltölthettek egy napot, belelátva az ottani munkába, ismerkedve kicsit egy luxusszálloda hétköznapjaival.

A megérkezőket kedvesen fogadták, egyenruhába bújtatták, és ki-ki indult oda, amihez ért: Peti a konyhára, Norbi pedig a vendégtérbe, ahol már javában tartott a reggeliztetés. Poharakat vitt ki tálcán a dzsúzok mellé, majd amikor lanyhult a roham, Rókai Péter, az étterem egyik menedzsere körbevezette a házon, megmutatta, hol mi történik náluk. Látta a karácsonyi díszekbe öltöztetett lobbit, ahol jött-ment a sok-sok vendég, a konferenciatermek sorát.

 Peti pedig annyi húst hártyázott le a konyhán, amit azt mondja, még életében soha egy nap, náluk egy hét elteltével se fogy annyi, mint a pesti hotelben egyetlen nap leforgása alatt. Közben Norbinak egy felszolgáló megmutatta, hogy zajlik náluk ebédhez a felterítés, az ebéd alatt is segíthetett, hallhatta, hogy bánnak a vendéggel, mit kérdeznek, hogyan felelnek a kérdésekre, és Norbi vihetett ki egy-két italt is az ételek mellé. Mivel a ház Pepper’s éttermében látványkonyha működik, látták, hogy a szakácsok az ebédet sokszor a vendégek előtt állították össze a kérésük alapján.

Peti és Norbi sok-sok élménnyel gazdagon tértek vissza Szekszárdra, sok érdekességet láttak, próbáltak ki a gyönyörű szállodában, a jövő hétvégén pedig Marika, a kerekesszékes felszolgáló és Évi - ismét egy szakács a konyháról-, aki halláskárosult, indulhat majd Budapest felé.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.