Borvacsora a szekszárdi sérültek éttermében

Magyarország egyetlen olyan éttermében, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán kizárólag sérültek dolgoznak, a szekszárdi Ízlelő családbarát étteremben hangulatos borvacsorát tartottak szeptember 22-én, szombat este 53 vendég részvételével.

A borokat a Kék Madár Alapítvány által működtetett speciális vendéglátóhely számára a Csányi Pincészet ajánlotta fel, és személyesen a villányi cég vezérigazgatója, Gál József mutatta be. Az ételeket ezúttal egy pesti vendégséf, Barka Áron, a Dohány utcai ARAZ Étterem chef de cuisinje álmodta meg és készítette el az Ízlelő konyhafőnökével, Both Sándor mesterszakáccsal, valamint a ház lelkes csapatának közreműködésével.

 A konyhán ott tevékenykedett egész nap Éva, a hallássérült szakácshölgy is, aki a desszertek terén szokott jeleskedni – most is ő készíthette a vacsora utolsó fogását, a pesti séf útmutatása szerint. Annyira lelkes volt, hogy nemcsak dolgozott egész nap az esti siker érdekében, hanem mindent le is jegyzett magának szorgalomból, amit látott, tapasztalt és szájról leolvasott. Az esten Mészáros Andrea, az alapítvány alapító-elnöknője köszöntötte a vendégeket, akik nemcsak helyiek voltak, hanem érkeztek a környező településekről, sőt Győrből, Budapestről és Bécsből is. Majd Kovács János mesterszakácsnak, a műsor házigazdájának adta át a szót, aki a borász után mindig az ételekről szólt pár szakavatott szót. Álljon itt a menüsor is: egy könnyű, 2,5 bar elnevezésű borral lazac érkezett málna vignairette-tel, majd a Teleki Nap Cuvée-t levendulás kacsamell kísérte. Utána merlot-t szolgáltak fel vörösboros marhapofával, vajas karalábé főzelékkel, főételként pedig a Kővilla mellé vesepecsenyét kéregben, feketeáfonya szósszal. Végül a villányiak Prestige Cuvée-jéhez mokkás étcsokoládé mousse érkezett narancsvizes meggyraguval.

 A program szervezésében és összeállításában lapunk, a Turizmus Trend/Vendég & Hotel is tevékenyen részt vett. Ígérjük, a sikeres program folytatásához szükséges támogatást is meg fogjuk adni.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.