Borvacsora a szekszárdi sérültek éttermében

Magyarország egyetlen olyan éttermében, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán kizárólag sérültek dolgoznak, a szekszárdi Ízlelő családbarát étteremben hangulatos borvacsorát tartottak szeptember 22-én, szombat este 53 vendég részvételével.

A borokat a Kék Madár Alapítvány által működtetett speciális vendéglátóhely számára a Csányi Pincészet ajánlotta fel, és személyesen a villányi cég vezérigazgatója, Gál József mutatta be. Az ételeket ezúttal egy pesti vendégséf, Barka Áron, a Dohány utcai ARAZ Étterem chef de cuisinje álmodta meg és készítette el az Ízlelő konyhafőnökével, Both Sándor mesterszakáccsal, valamint a ház lelkes csapatának közreműködésével.

 A konyhán ott tevékenykedett egész nap Éva, a hallássérült szakácshölgy is, aki a desszertek terén szokott jeleskedni – most is ő készíthette a vacsora utolsó fogását, a pesti séf útmutatása szerint. Annyira lelkes volt, hogy nemcsak dolgozott egész nap az esti siker érdekében, hanem mindent le is jegyzett magának szorgalomból, amit látott, tapasztalt és szájról leolvasott. Az esten Mészáros Andrea, az alapítvány alapító-elnöknője köszöntötte a vendégeket, akik nemcsak helyiek voltak, hanem érkeztek a környező településekről, sőt Győrből, Budapestről és Bécsből is. Majd Kovács János mesterszakácsnak, a műsor házigazdájának adta át a szót, aki a borász után mindig az ételekről szólt pár szakavatott szót. Álljon itt a menüsor is: egy könnyű, 2,5 bar elnevezésű borral lazac érkezett málna vignairette-tel, majd a Teleki Nap Cuvée-t levendulás kacsamell kísérte. Utána merlot-t szolgáltak fel vörösboros marhapofával, vajas karalábé főzelékkel, főételként pedig a Kővilla mellé vesepecsenyét kéregben, feketeáfonya szósszal. Végül a villányiak Prestige Cuvée-jéhez mokkás étcsokoládé mousse érkezett narancsvizes meggyraguval.

 A program szervezésében és összeállításában lapunk, a Turizmus Trend/Vendég & Hotel is tevékenyen részt vett. Ígérjük, a sikeres program folytatásához szükséges támogatást is meg fogjuk adni.

Forrás: Vendég & Hotel


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?