Borvacsora a szekszárdi sérültek éttermében

Magyarország egyetlen olyan éttermében, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán kizárólag sérültek dolgoznak, a szekszárdi Ízlelő családbarát étteremben hangulatos borvacsorát tartottak szeptember 22-én, szombat este 53 vendég részvételével.

A borokat a Kék Madár Alapítvány által működtetett speciális vendéglátóhely számára a Csányi Pincészet ajánlotta fel, és személyesen a villányi cég vezérigazgatója, Gál József mutatta be. Az ételeket ezúttal egy pesti vendégséf, Barka Áron, a Dohány utcai ARAZ Étterem chef de cuisinje álmodta meg és készítette el az Ízlelő konyhafőnökével, Both Sándor mesterszakáccsal, valamint a ház lelkes csapatának közreműködésével.

 A konyhán ott tevékenykedett egész nap Éva, a hallássérült szakácshölgy is, aki a desszertek terén szokott jeleskedni – most is ő készíthette a vacsora utolsó fogását, a pesti séf útmutatása szerint. Annyira lelkes volt, hogy nemcsak dolgozott egész nap az esti siker érdekében, hanem mindent le is jegyzett magának szorgalomból, amit látott, tapasztalt és szájról leolvasott. Az esten Mészáros Andrea, az alapítvány alapító-elnöknője köszöntötte a vendégeket, akik nemcsak helyiek voltak, hanem érkeztek a környező településekről, sőt Győrből, Budapestről és Bécsből is. Majd Kovács János mesterszakácsnak, a műsor házigazdájának adta át a szót, aki a borász után mindig az ételekről szólt pár szakavatott szót. Álljon itt a menüsor is: egy könnyű, 2,5 bar elnevezésű borral lazac érkezett málna vignairette-tel, majd a Teleki Nap Cuvée-t levendulás kacsamell kísérte. Utána merlot-t szolgáltak fel vörösboros marhapofával, vajas karalábé főzelékkel, főételként pedig a Kővilla mellé vesepecsenyét kéregben, feketeáfonya szósszal. Végül a villányiak Prestige Cuvée-jéhez mokkás étcsokoládé mousse érkezett narancsvizes meggyraguval.

 A program szervezésében és összeállításában lapunk, a Turizmus Trend/Vendég & Hotel is tevékenyen részt vett. Ígérjük, a sikeres program folytatásához szükséges támogatást is meg fogjuk adni.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.