Borvacsora a szekszárdi sérültek éttermében

Magyarország egyetlen olyan éttermében, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán kizárólag sérültek dolgoznak, a szekszárdi Ízlelő családbarát étteremben hangulatos borvacsorát tartottak szeptember 22-én, szombat este 53 vendég részvételével.

A borokat a Kék Madár Alapítvány által működtetett speciális vendéglátóhely számára a Csányi Pincészet ajánlotta fel, és személyesen a villányi cég vezérigazgatója, Gál József mutatta be. Az ételeket ezúttal egy pesti vendégséf, Barka Áron, a Dohány utcai ARAZ Étterem chef de cuisinje álmodta meg és készítette el az Ízlelő konyhafőnökével, Both Sándor mesterszakáccsal, valamint a ház lelkes csapatának közreműködésével.

 A konyhán ott tevékenykedett egész nap Éva, a hallássérült szakácshölgy is, aki a desszertek terén szokott jeleskedni – most is ő készíthette a vacsora utolsó fogását, a pesti séf útmutatása szerint. Annyira lelkes volt, hogy nemcsak dolgozott egész nap az esti siker érdekében, hanem mindent le is jegyzett magának szorgalomból, amit látott, tapasztalt és szájról leolvasott. Az esten Mészáros Andrea, az alapítvány alapító-elnöknője köszöntötte a vendégeket, akik nemcsak helyiek voltak, hanem érkeztek a környező településekről, sőt Győrből, Budapestről és Bécsből is. Majd Kovács János mesterszakácsnak, a műsor házigazdájának adta át a szót, aki a borász után mindig az ételekről szólt pár szakavatott szót. Álljon itt a menüsor is: egy könnyű, 2,5 bar elnevezésű borral lazac érkezett málna vignairette-tel, majd a Teleki Nap Cuvée-t levendulás kacsamell kísérte. Utána merlot-t szolgáltak fel vörösboros marhapofával, vajas karalábé főzelékkel, főételként pedig a Kővilla mellé vesepecsenyét kéregben, feketeáfonya szósszal. Végül a villányiak Prestige Cuvée-jéhez mokkás étcsokoládé mousse érkezett narancsvizes meggyraguval.

 A program szervezésében és összeállításában lapunk, a Turizmus Trend/Vendég & Hotel is tevékenyen részt vett. Ígérjük, a sikeres program folytatásához szükséges támogatást is meg fogjuk adni.

Forrás: Vendég & Hotel


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.