hirdetés
hirdetés

Azerbajdzsán, a kontrasztok hazája

A Kaszpi-tenger és a Kaukázus közé ékelődött Azerbajdzsán a kontrasztok hazája. Munkatársunk beszámolója a helyszínről. 

hirdetés

A viszonylag friss függetlenség, a gazdag kőolaj és gázkincs kitermeléséből származó jövedelem napról-napra magasabb és látványosabb felhőkarcolókat eredményez, elsősorban a fővárosban, Bakuban.

A legújabb cél egy 1000 (!) méteres felhőkarcoló építése, de a várost már így is alapvetően átformálták az elmúlt évek építkezései, amit csak erősít a tudatosan tervezett grandiózus esti kivilágítás.

Az ország érdekes keveréke a poszt-szovjet és a közel-keleti örökségnek, ahol az ’új’ identitás megteremtése láthatóan prioritás az ország vezetése részéről.

A vidék autópályán könnyen megközelíthető és számos turisztikai vonzerőt, szurdokvölgyeket, évszázadok óta érintetlen kaukázusi falvakat, sziklarajzokat és iszapvulkánokat és természetesen a Kaszpi-tengeri strandok.

A Selyemút egykori útvonalán ma autópálya halad, de öröksége, a számos hatás tetten érhető építészetben, gasztronómiában, na és persze manapság az autóparkban is.

Az ország egzotikuma immár az 1000 Út Utazási Iroda által szervezett csoportos utazásokon, illetve a Turkish Airlines járataival is könnyedén megtapasztalható.

Részletes képes beszámolónkkal hamarosan jelentkezünk.

Víg Tamás, TDM-tanácsadó, a Magyar TDM Szövetség Stratégiai Munkacsoport vezetője
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk