hirdetés

Séta a beteg gyerekekért

A már 2400 beteg gyermek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva a budapesti Eötvös Gimnázium diákjai szeptember 12-én immár második alkalommal hívják közös sétára a fővárosi középiskolai tanulókat, hogy együtt kifejezhessék segítőkészségüket és odafigyelésüket a társaikért. A gyülekező és az uzsonna a Margitszigeten a Halastó melletti Bringóvárnál lesz, ahol egy súlyos betegséggel küzdő 17 éves budapesti fiú kívánságát teljesítik közösen, majd a diákok besétálják a szigetet.

hirdetés

A fővárosban élő és a Tűzoltó utcai klinikán kezelt Dániel egy IPhon telefont kért a Csodalámpától, mivel a betegsége miatt hosszú időt kell kórházban töltenie, így az eszköz segítségével informálódhat a tanulmányaihoz és folyamatosan tarthatja a kapcsolatot a barátaival. Az alapítvány a kisbetegeknek az álmuk valóra váltásával szeretne örömet szerezni, egy olyan maradandó élményt adni, melyből erőt merítenek a gyógyulásukhoz. A Csodalámpa munkatársai, önkéntesei a kívánságuk teljesítésével próbálják megtörni a betegségükkel járó szörnyű rutint, remélve, hogy ezáltal könnyebben viselik a megpróbáltatásokat. Szeretnék őket biztatni, hogy van remény, van miért küzdeniük, hiszen a tapasztalat szerint, bár hosszú hetek, hónapok után, de a többségük meggyógyulhat. A rendezvénnyel a Csodalámpa szeretné felhívni az egészséges gyerekek figyelmét a betegekkel történő gondoskodásra, az odafigyelésre, mellyel ők maguk is példaképekké válhatnak a közösségükben, a családjukban. A közös kívánságteljesítés után a szigeten együtt sétál az alapítványt támogató 7 partneriskola több száz résztvevő diákja, majd a Halastó melletti Bringóvárnál - mely szintén az alapítvány egyik támogatója – együtt uzsonnáznak az egészséges és beteg gyerekek. Az alapítvány séta-programjában eddig bekapcsolódó középiskolások közösen már több kívánságot teljesítettek. A Csodalámpa Alapítvány ezt a magyar középiskolásokkal közös sétát szeretné hagyományként évente megrendezi, s minél több tanulót bevonni a programba.

A Csodalámpa Alapítvány 3-18 év közötti nagyon súlyos betegségben szenvedő – daganatos , leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos stb. – gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti, a 10 éves működése alatt már több mint 2400 sikerült. A kicsik általában játékokat, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. De közülük többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney, Delfinárium -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek – kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba beülni, szirénázó rendőrautóban utazni, hőlégballonozni, repülőre szállni. Sokan szeretnének találkozni a példaképeikkel, mint például Kertész Imre Nobel-díjas íróval, vagy kedvenceikkel, Halász Judittal, Pici bácsival, Michael Schumacherrel, Talmácsi Gáborral, Görbicz Anitával vagy éppen Johnny Depp-pel. Járt egy csodalámpás nagylány a Pápánál is, egy kisfiú pedig Farkas Bertalannal találkozhatott. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és mi hisszük, hogy ezzel segítünk nekik legyőzni a betegségüket.

Az eddigi beteljesült több mint 2400 kívánság mindegyikéről képes beszámoló készült, melyet a www.csodalampa.hu honlap kívánságok/kívánságlista oldalán lehet megtekinteni.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk