hirdetés

Bécs kerthelyiségekkel segít az éttermeken

Bécs nyilvános kerthelyiségek létrehozását tervezi március végétől azon vendéglátóhelyek számára, amelyek nem rendelkeznek saját kerthelyiséggel vagy vendégterasszal.

hirdetés

A döntés hátterében az esélyegyenlőség biztosításának szándéka áll. Azon vendéglátóhelyek ugyanis, amelyek nem rendelkeznek kerthelyiséggel vagy terasszal, a szövetségi kormány aktuális „szabadtéri újranyitási” rendelkezése értelmében komoly versenyhátrányba kerülnének március végétől. A 10 millió eurós kormányzati forrás mellett, Bécs város egy 2,8 milliós eurós csomaggal támogatja, hogy az újranyitást követően minél több fővárosi vendéglátó vállalkozás tudjon kültéri körülmények között is biztonságosan vendéget fogadni. Az üzemeltetőket a gazdasági kamara (WKO) választja ki a jelentkezők közül - írja a GD Consulting.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere által ismertetett koncepció szerint a város számos pontján gasztro-szigeteket és piknikzónákat fognak kialakítani, amelyet kerthelyiséggel nem rendelkező éttermek, kávéházak üzemeltethetnek majd. A koncepciót a következő hetekben véglegesítik.

Amennyiben a járványügyi helyzet nem tenné lehetővé a vendéglátó teraszok március 27-ei tervezett megnyitását, úgy a támogatások későbbi időpontban vehetőek igénybe, azok nem vesznek el, s legalább három hónapig biztosítják majd a bécsi vendéglátó-szigetek működtetését.

További részletek ITT.

Sajtóinformációk szerint a terasszal nem rendelkező vendéglősök számára Bécs város kerületenként 2 gasztró-szigetet és piknikzónát alakít ki, s ad át üzemeltetésre. Az üzemeltetőket a gazdasági kamara (WKO) választja ki a jelentkezők közül. A szükséges infrastruktúrát és higiéniai feltételeket a város biztosítja a 2,8 millió eurós forrás terhére.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk