Bécs kerthelyiségekkel segít az éttermeken

Bécs nyilvános kerthelyiségek létrehozását tervezi március végétől azon vendéglátóhelyek számára, amelyek nem rendelkeznek saját kerthelyiséggel vagy vendégterasszal.

A döntés hátterében az esélyegyenlőség biztosításának szándéka áll. Azon vendéglátóhelyek ugyanis, amelyek nem rendelkeznek kerthelyiséggel vagy terasszal, a szövetségi kormány aktuális „szabadtéri újranyitási” rendelkezése értelmében komoly versenyhátrányba kerülnének március végétől. A 10 millió eurós kormányzati forrás mellett, Bécs város egy 2,8 milliós eurós csomaggal támogatja, hogy az újranyitást követően minél több fővárosi vendéglátó vállalkozás tudjon kültéri körülmények között is biztonságosan vendéget fogadni. Az üzemeltetőket a gazdasági kamara (WKO) választja ki a jelentkezők közül - írja a GD Consulting.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere által ismertetett koncepció szerint a város számos pontján gasztro-szigeteket és piknikzónákat fognak kialakítani, amelyet kerthelyiséggel nem rendelkező éttermek, kávéházak üzemeltethetnek majd. A koncepciót a következő hetekben véglegesítik.

Amennyiben a járványügyi helyzet nem tenné lehetővé a vendéglátó teraszok március 27-ei tervezett megnyitását, úgy a támogatások későbbi időpontban vehetőek igénybe, azok nem vesznek el, s legalább három hónapig biztosítják majd a bécsi vendéglátó-szigetek működtetését.

További részletek ITT.

Sajtóinformációk szerint a terasszal nem rendelkező vendéglősök számára Bécs város kerületenként 2 gasztró-szigetet és piknikzónát alakít ki, s ad át üzemeltetésre. Az üzemeltetőket a gazdasági kamara (WKO) választja ki a jelentkezők közül. A szükséges infrastruktúrát és higiéniai feltételeket a város biztosítja a 2,8 millió eurós forrás terhére.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.