hirdetés

Ismét aranyérmet nyert a Jammertal Borbirtok

A Jammertal Borbirtok Koh-I-Noor 105.6 2012 bora a Mundus Vini Spring Tasting 2021 borversenyen aranyérmet nyert.

hirdetés

A MUNDUS VINI-t a Meininger Kiadó alapította, a világ egyik legfontosabb borversenye. https://www.meininger-online.de/en/mundus-vini

Az évente beküldött 11 000 bor egyértelmű bizonyíték arra, hogy a verseny jelentősége jóval túlnyúlt Németországon. A borászatok valódi kompetitív nemzetközi környezetben szembesülhetnek saját teljesítményük színvonalával.

A magasan képzett nemzetközi zsűri borászokból, hivatásos borkereskedőkből, sommelier - kből és szakértő újságírókból áll. „Vak” kóstoló során értékelik a tételeket a Nemzetközi Szőlő- és Borszervezet (OIV) 100 pontos rendszerének megfelelően, melyet Union Internationale des Oenologues (UIOE) is elismer.A MUNDUS VINI versenyeket évente kétszer rendezik meg.

Augusztusban egy nyári kóstolóval kapcsolódnak az őszi vásárokhoz és az év végi ünnepi üzleti időszakhoz. Egy tavaszi kóstoló februárban a világ talán legnagyobb borkiállítására, düsseldorfi ProWein -re készíti fel a piacot.

A Jammertal Borbirtok tradicionálisan kitűnően szerepel ezen a megmérettetésen is. Eddig 6 aranyérmet és 2 „Best of Show Hungary” elismerést gyűjtöttek be az évek során. Az idei, 2021-es „Spring Tasting” eseményen megkapták a hetedik aranyérmüket Koh-I-Noor 105.6 borukért. 91 pontra értékelték azon a versenyen, mely 25 éves története során egyetlen egy 100 pontos bor nem született. Az ebben a kategóriában nevezett 2 ’ 534 minta kevesebb, mint 1 % -ába kerültek ezzel a teljesítménnyel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk