Itt a Nespresso párbaj nyertes receptje!

A Nespresso Kávépárbaj során nyolc magyar gasztroblogger csapott össze, a rajongók pedig a Facebookon választották ki a győztest. A rántotthús wokban bloggere, Szilágyi Balázs nyerte a Nespresso facebook oldalán indított kávépárbajt.

A júliusban 8 gasztroblogger meghívásával indult megmérettetés során a versenyzők tiszta eredetű (Pure Origin) Grand Cru kávéőrleményeket kaptak, melyek felhasználásával kellett új, izgalmas kávérecepteket alkotniuk. A Nespresso Kávépárbaj 4 elődöntőjében egy-egy gasztroblogger páros csapott össze az adott termőterületről származó kávéőrleményből készült kávéreceptjével a Nespresso magyarországi Facebook oldalán. Az Ízhuszár és a Rántotthús wokban bloggerei Indriya from India kávé alapú recepttel versenyeztek, a Mézes Élet és az Ízmester írói Rosabaya de Colombia recepttel neveztek, az Ízharmónikus és Mirelle konyhája Dulsao do Brasil kávéból készült alkotásokkal mérték össze tudásukat, az „Az vagy, amit meg(t)eszel” blog készítője pedig HahoPihe konyhájával szállt ringbe Bukeela ka Ethiopia kávé alapú italokkal. A bloggerek saját oldalukon is népszerűsítették kávé alapú receptjeiket.

A Nespresso rajongók július 27-től augusztus 14-ig választhatták ki, azt, hogy a párbajokból egy-egy fordulóban kik kerüljenek ki győztesként, így szűkült a mezőny nyolcról négy főre. A döntőbe Hahopihe konyhája blog írója, Pécsi-Kincses Regina jutott csokoládés mogyoró Latte mézkaramellel receptjével, a harmadik fordulóból pedig Hédi, az Ízharmonikus blog szerzője jutott tovább Mogyoróvajas-vaníliafagylaltos jegeskávéjával, valamint a második forduló nyertese a Mézesélet blog alkotója, Békefi Adél "Jeges-karamellás Rosabaya de Colombia" nevet viselő kávékülönlegességével. A végső nyertes pedig az első fordulóból is győztesen kikerülő Szilágyi Balázs, aki a Rántotthús wokban című blogot jegyzi és Illatos-aromás jegeskávéval nevezett, amit krémes fagylalttal és tejszínhabbal ízesített az alábbi recept szerint:

Hozzávalók:

2 db Nespresso Indriya kávékapszula

1 gombóc (4 dkg) kókusz fagyi

1 gombóc (4 dkg) vanília fagyi

40 ml sűrű kókusztej

30 ml tej

1 db zöld kardamom mag

20 db koriandermag 1/8 tk.

(0,6 ml) őrölt fahéj

2 g vanília kivonat

1 tk. juharszirup + kevés a díszítéshez

2-3 db jégkocka Fahéjas cukor őrlemény

pirított kókusz chips a díszítéshez

A kókusz chipset pirítsuk meg enyhén, maximum 1 percig, nehogy odaégjen, majd tegyük félre. Őröljük finomra a kardamom magját és a koriandert, adjuk hozzá a fahéjat. Tegyük félre a fűszereket is. Botmixerrel habosítsuk egy bögrében a kétféle fagyit, a kókusztejet és a tejet. Ezt is tegyük egy kicsit félre. Főzzük le a két kávét egy külön bögrébe, de nem abba, amelyikben fel fogjuk szolgálni. Keverjük bele a kávéba a fűszereket, a vanília kivonatot, a juharszirupot. Egy 3,5 dl-es üvegpohárba tegyünk 2-3 db jégkockát, és öntsük rá a kávét. Óvatosan öntsük rá a habos fagyikeveréket. A kétféle réteg nem fog teljesen különválni, de azért figyeljünk rá, hogy teljesen össze se keveredjenek. Díszítsük tejszínhabbal, fahéjas cukor őrleménnyel, a pirított kókusz chips-szel és juharsziruppal.

Balázs műkedvelő szakács, három gyermekes apuka és férj, sohasem tanult főzni, de szeret és teszi gyakran a családja örömére. Szereti látni, hogy valami - értsd: az étel alapanyaga – a keze alatt teljesen átalakul. Szereti megenni, amit főzött és ételeivel másoknak is örömet okozni. Célja, hogy megismertesse olvasóival különböző nemzetek egyszerű, de autentikus ételeit, ezáltal hozzájáruljon ahhoz, hogy a magyar háztartásokban változatosabb legyen a gasztronómia.

A nyertes gasztroblogger egy 300 000 forint értékű utazási utalványt nyert, a szavazásban résztvevők között a Nespresso egy Nespresso Pixie Clips kávégépet sorsolt ki. A Nespresso nem először dolgozik együtt bloggerekkel, ugyanis tavaly tíz bloggert hívott meg #CoffeeChallenge nevű receptversenyére, melynek során a versenyzők egy gondosan összeállított fűszer és kávé kapszula csomagot kaptak, ezeket a hozzávalókat és persze saját ötleteiket kellett felhasználniuk egyedi receptjeikhez. Az inspirációt akkor három féle Nespresso Grand Cru őrlemény szolgáltatta, valamint olyan különleges és hétköznapi fűszereket is fel kellett használni, mint például szegfűszeg, kardamom, citrombors, narancsvirágvíz és szerecsendió-virág, vagy kakaópor és narancs.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.