hirdetés

Jön a növényi alapú méz

Szlovén-amerikai együttműködés eredménye a méhek bevonása nélkül készült méz - írja a Store Insider.

hirdetés

Januártól több európai országban is elérhetővé válik a „méhmentes” méz, azaz a termék növényi alapú változata.

A világ egyik legnagyobb, bioélelmiszer-gyártó vállalata, a szlovén Narayan Foods tervei szerint januártól több európai országban is elérhetővé válik a növényi alapú mézalternatíva, amely sem szirupot, sem koncentrátumot nem tartalmaz, ízben és állagban viszont felveszik a versenyt a hagyományos mézekkel. A Narayan Foods együttműködő partnere a szintén kaliforniai, több díjat is nyert élelmiszer-technológiai cég, a MeliBio.

A termék különlegessége, hogy nem csak ízre és kinézetre méz, hanem beltartalmi értékei is ugyanazok: immunerősítő, bioaktív és prebiotikus hatóanyagokat is tartalmaz.

Depositphotos
Depositphotos


A méhek bevonása nélkül készült vegán mézalternatíva nem tartalmaz növényvédő szereket, és Clostridium baktériumokat sem, azaz csecsemők és kismamák is fogyaszthatják. Az európai piacokra szánt mézhelyettesítőt a kontinensen gyártják majd és januártól lesz elérhető egyes országokban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk