hirdetés

Két vidéki ismert topétterem feladta

Egy pécsi és egy esztergomi vendéglátóhely is lehúzza a rolót.

hirdetés

Pécs egyik legjobb étterme, a legendás Aranykacsa, amelynek nem kisebb név a tulajdonosa, mint a vendéglátós szakma ismert és elismert alakja, Háber Tamás azt közölte hétfőn az étterem közösségi oldalán, hogy a gázszolgáltatójuk által szabott kiszámíthatatlan feltételekkel - a jelenlegi földgáz költségeik 15-20 szoros értékén - nem kötnek szerződést a gázszolgáltatásra, ezért éttermi vállalkozásuk működését bizonytalan időre felfüggesztik. Vendégeinknek köszönik a több mint 40 éves hűséges kitartást, és tavasszal döntenek arról, hogy tudják-e folytatni a tevékenységüket. A tulajdonos a dolgozóknak is megköszönte, hogy az utolsó pillanatig kitartottak mellettük.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
 

Szeptember 25-én nyitott ki utoljára Esztergom egyik legjobb étterme. Vidra Péter értő szakmai irányítása alatt a Rózsakert éppen azt az újító vonalat képviselte a hazai gasztronómiában, amely tisztelettel adózott a nagy francia szakácsiskola, valamint a magyar konyha tradíciói előtt - írja az nlc.hu. A színvonalas gasztrohely közösségi oldalán tett szűkszavú bejegyzéséből nem derül ki a pontos ok, de a jelen gazdasági környezetben csodálkoznánk, ha nem a kigazdálkodhatatlan energiaárak miatt döntöttek volna így.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
 

Több mint 20 év után szeptember végén bezár az egyik legjobb Pest környéki gourmet étterem is, a gyáli Galopp Major, amely hagyományos csárdából lépett nagyot előre 2019-ben, és kínált egészen ezidáig izgalmas, kortárs magyar konyhát. Ők ezt követően már csak rendezvények alkalmával fogadnak vendégeket - írja ugyancsak az nlc.

Nem ezek az első és feltehetőleg utolsó "hibernálások" a hazai turizmus-vendéglátásban. Sok létesítmény kényszerül arra, hogy átmenetileg szüneltesse üzemelését az egész szakma számára sajnos jól ismert okokból. Egyebek között a soproni Lövér Hotel is így döntött, amelyről a Turizmus Online is írt.

Ausztriában szintén szenved a szakma a soha nem látott módon égbe szökött energiaáraktól, ott azonban már ígért kompenzációt a vállalkozásoknak a szövetségi kormány, amiről ITT írtunk.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk