hirdetés

Megvan Magyarország idei cukormentes tortája

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával. 

hirdetés

A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát – és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető - olvasható az  Egy Csepp Figyelem Alapítvány közelményében.

A zsűri a döntőben 10 torta közül választotta ki a legjobbat. A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny döntősei Budapesten, a Magyar Cukrász Ipartestület székházában mutatták be alkotásaikat csütörtökön. A legnépszerűbb alapanyagok idén a narancs, a kókusz, a mandula, a dió, a gesztenye, a túró és a bogyós gyümölcsök voltak, de a hobbicukrászok olyan különleges alkotóelemek felhasználására is vállalkoztak, mint a kecskesajt, a yuzu, a cukkini, az édesgyökér és az orda.

A zsűri a győztest ugyanazon szempontrendszer alapján választotta ki, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de a versenyművek energiatartalma és szénhidrát értéke is fontos volt.
A kóstolás után a Nándori László cukrászmester által vezetett zsűri kihirdette a győztest, amely idén Raffer Gabriella alkotása, az Almás gesztenyerózsa lett.

Raffer Gabriella
Raffer Gabriella

Az édesség főbb alapanyagai a gesztenyén és az almán kívül az almaliszt, valamint a mandula, melyek harmonikus ízvilágot alkottak, és emellett kedvező tápérték-adataival vívta ki a szakemberek elismerését: a torta szeletenként 11,3 g szénhidrát és 201,6 kcal. A nyertes a háziverseny fődíját, a 77 Elektronika Kft. által felajánlott Dcont ETALON vércukormérőt is tartalmazó csomagját, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ajándékát kapta.

Gillichné Makáry Petra
Gillichné Makáry Petra

A második a Gillichné Makáry Petra tortája, az Erdei séta lett, míg a harmadik helyen a Sárgabarack java torta végzett, melyet Éber Zsuzsanna álmodott meg.

Éber Zsuzsanna
Éber Zsuzsanna

A háziverseny, melyhez az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá, nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a három díjazott recept hamarosan nyilvános lesz az alapítvány blogján.

A Magyarország Cukormentes Tortája programot az Egy Csepp Figyelem Alapítvány azért hozta létre, hogy alternatívát nyújtson az édességek kedvelőinek. Az alapítvány szakmai partnerei a Magyar Cukrász Ipartestület, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és az Eurofins Analytical Services Hungary Kft.

A profi cukrászoknak kiírt Magyarország Cukormentes Tortája versenyre még április 6-ig lehet jelentkezni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk