hirdetés

Míg a java zárást fontolgat, addig Szarvason most nyílt egy luxusétterem

Új étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők topkávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. 

hirdetés

Délkelet-Magyarország egyik legszebb településén található luxusétterem tulajdonosai, Szin Csaba és Szin Bence  kialakítottak egy Hi-Tech irodaház földszintjén egy vendéglátóhelyet, ahol a kreatív séf a nemzetközi szinten is jegyzett Várvizi Péter, a vezető séf pedig az a Piltz Zoltán, aki Anglia és a világ kiemelkedő fine dining éttermeiben is dolgozott korábban.

Forrás: Újváros Bisztró
Forrás: Újváros Bisztró

Szarvas az elmúlt években felkapott célponttá nőtte ki magát a hazai és külföldi turisták körében. A megközelítőleg 17 ezres lakosságú alföldi város olyan sok programlehetőséget és turisztikai látványosságot kínál, amelyeket egy-két nap alatt lehetetlen bejárni. A teljesség igénye nélkül ott van az évszaktól függetlenül páratlan látványt nyújtó Mini Magyarország makettpark, hazánk egyetlen interaktív parkja, és a Kőrös holtága is, mely jó időben a fürdőzők kedvelt helye.

Forrás: Újváros Bisztró
Forrás: Újváros Bisztró

A kisváros mostanáig egyedül a gasztrotérképre nem tudott érdemben felkerülni, de egy világlátott, lokálpatrióta testvérpár célként tűzte ki, hogy ezen változtasson. A Gree klímamárka magyarországi képviseletét kiépítő Szin Csaba és Szin Bence a cégükben szerzett tapasztalatokat ültette át a vendéglátás területére, és nyitotta meg tesztüzemben még júniusban a védett mocsárciprusok által övezett, festői szépségű telken az Újváros Bisztrót. A luxusétterem a város első modern Hi-Tech épületében kapott helyet, amely egyben a Gree Magyarország irodaháza is.

Forrás: Újváros Bisztró
Forrás: Újváros Bisztró

A csapat összeállításakor is a tökéletességre törekedtek, így a stábot nemzetközi szinten is ütős szakemberek alkotják. A kreatív séf a nemrégiben Békésszentandrásra költözött Várvizi Péter, a hazánk első két Michelin csillagos étterme, az Onyx kutatóséfje, aki mellett örömmel vállalta a munkát Piltz Zoltán is vezető séfként. Utóbbi korábban Londonban is bizonyította a tehetségét, ahol egy előkelő indiai család három Michelin csillagos éttermében dolgozott, hazaköltözése után pedig a Costes tagja is volt.

Forrás: Újváros Bisztró
Forrás: Újváros Bisztró

Mivel mindketten otthonosan mozognak a konyhában, az ázsiai és az arab ízek is jelentős szerepet kaptak az új étlapon, így a legizgalmasabb fogások között például a lazacot szakés narancsos szósszal tálalják, a gnocchi-t pedig sáfrányos szósszal öntik nyakon. Ezzel együtt a tulajdonosok és a séfek is törekedtek arra, hogy a helyi termelőket bevonják az üzletbe. Ez sikerült is, hiszen az alapanyagok nagy százaléka Szarvas 50 kilométeres vonzáskörzetéből érkezik a konyhára.

Újdonság továbbá, hogy a vendéglátóipart érintő nehéz gazdasági helyzet ellenére az Újváros Bisztró komplex bisztrókínálattal várja nemcsak délidőben vagy esténként, hanem egész nap vendégeit.


(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk