hirdetés

Tíz éves a főváros egyik meghatározó gasztrohelye

Éppen tíz éve annak, hogy a Kempinski Hotel Corvinus Budapest elkezdte az együttműködést a Zsidai Csoporttal, és ennek eredményeként megnyílt a házban az ÉS Bisztró a luxusszálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott.

hirdetés

Az ötcsillagos ház új éttermi koncepciója tíz évvel ezelőtt meglehetősen formabontó volt, hiszen hazánkban elsőként szakított a korábbi megszokott elképzeléssel, hogy milyen is megszokott szállodai étterem. A hotel vezetése egy nyitott, kötetlen hangulatú bisztróról álmodott, és a Zsidai Csoportot hívta meg partnerként, hogy az étterem koncepciójának, arculatának és kínálatának kialakításában közreműködjön. 

ÉS Bisztró
ÉS Bisztró
 

A Bisztró sikere a nyitás óta töretlen, üzletemberek, baráti társaságok, családok és Budapestre érkező turisták kedvelt belvárosi étterme, találkozópontja lett, Vasárnapi Családi Ebédje pedig az egyik legnépszerűbb a városban.Étlapja a bécsi-magyar konyhára épül, legjellegzetesebb étele a Tafelspitz. 

Ahogy kell: ilyen a tökéletes Tafelspitz
Ahogy kell: ilyen a tökéletes Tafelspitz
 

A hely steakjeiről is híres, amelyek kizárólag szabadtartású osztrák marhából készülnek egy speciális Southbend grillsütőben. Az étlap évente kétszer frissül, és háromhetente szezonális táblás ajánlatokkal egészül ki. A konyhán törekednek arra, hogy kizárólag szezonális, helyi alapanyagokat használjanak fel és olyan magyar beszállítókkal dolgozzanak együtt, akik környezettudatosak és ügyelnek a szállítás és csomagolás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére.

ÉS Terasz
ÉS Terasz
 

Az ÉS-nek van az egyik legnagyobb terasza a belvárosban, amely tavasztól őszig és az adventi időszakban tart nyitva. Az vendégváróhely csapatának élén a nyitás óta Kőrösi Norbert étteremvezető, ex-BMX világbajnok áll. Sportolóként hisz a hosszú távú, kitartó munkában. A konyhai csapatot öt éve Kónya Géza Head Chef vezeti.  A szakma szeretete, az elhivatottság és a tisztelet minden általa elkészített ételen érezhető.

(forrás: Kempinski / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk