hirdetés

Magyar kiállítói dömping Európa legnagyobb élelmiszeripari szakvásárán

Harminckét magyar élelmiszeripari gyártócég részvételével mutatkozik be a Hungarian Food Business Program az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett közösségi standon a SIAL Párizs-on. Európa legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari kiállítása valódi kitörési pont lehet az exportképes, magyar élelmiszeripari gyártóknak, amely öt napon keresztül, október 19-ig kínál nemzetközi bemutatkozási lehetőséget - tájékoztatta lapunkat az AMC.

hirdetés

A SIAL Párizs a világ egyik legnagyobb és legrangosabb, nemzetközi élelmiszeripari kiállítása, amelyet kétévente rendeznek, kizárólag a szakma képviselőinek, több mint 50 éve. Több mint 7 200 kiállító mutatkozik be 250.000 m2-en, 21 szakosított szektorban. A kiállítók 85 %-a külföldi, a világ 119 országából, hasonlóan a legutóbbi, négy évvel ezelőtti eseményhez. A SIAL alatt 250 konferenciát és egyéb szakmai programot tartanak, kiemelt figyelmet szentelve az élelmiszeripar fejlődését jelentő innovációnak. A kiállítás jelentős szerepet tölt be a külkereskedelmi kapcsolatteremtésben, hiszen a SIAL elsősorban a világ exportpiacára jelent kijutást, és csak másodsorban szól a francia piacról.  A kiállítók közül a legtöbben a rendezvény szakmaiságát emelték ki, ahol meglévő üzleti partnereikkel találkozhattak, és új, komoly érdeklődőknek is bemutatkozhatnak. Azt tapasztalták, hogy a legutóbbi, négy évvel ezelőtti rendezvény óta az élelmiszeripar jelentős átalakuláson ment keresztül, hiszen a tradicionális termékek mellett egyre több az újdonság, és a fenntartható és egészséges termékek iránti kereslet is. Fontos számukra a hosszútávú stratégia, a jelenlegi üzemméretükhöz és kapacitásukhoz megfelelő partnerek megtalálása, ugyanakkor a fejlesztéseik tervezése miatt a jövőbeni importőrökkel való hosszútávú kapcsolatépítés is.    A SIAL Párizs-on október 19-ig külön standrészen várja a látogatókat az AMC által 2021-ben elindított Hungarian Food Business Program (HFBP), mely a magyar élelmiszeripari cégek exporttevékenységét, valamint külpiacra lépését segíti elő. A HFBP zászlóshajója a Hungarian Food Business Catalogue valós idejű szoftver, melybe a magyar termékek iránt érdeklődő beszerzők, disztribútorok a kiállítás helyszínén is regisztrálhatnak az AMC kollégáinak segítségével. A platformon már közel 150 élelmiszertermelő magyar gyártócég érhető el mintegy 1700 termékkel és jelenleg csaknem 150 beszerzővel. A rendszer egyedisége, hogy a külföldi importőrök nem csak ingyenesen tájékozódhatnak az exportra szánt magyar termékekről, de azonnal közvetlen kapcsolatba is léphetnek a magyar gyártókkal.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk