Újabb elismerések a chocoMe-nek

A Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen három chocoMe termék kapott szakmai elismerést Londonban (egy csokoládé 2 csillagos kitüntetést és két kreáció 1-1 csillagot).

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

A díjazott termékek*:

-    Kétcsillagos minősítést kapott a 2013. őszén bevezetett Raffinée termékcsalád egyik tagja, a Málnás Raffinée
-    Egycsillagos elismerést kapott két táblás csokoládé is:

  •     F101: chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya
  •     G105: chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya

* (a versenyen 1-2-3 csillag szerezhető, ahol a 3 csillag a legjobb eredmény)

A fenti csokoládé-kreációkat a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, akik több ezer órát töltöttek étel-vakkóstolással a verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

“A chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 4 éve létezünk, és ez már a harmadik nemzetközi szakmai elismerésünk, összesen hat termékkel. Tavaly két termékkel szereztünk 1-1 csillagot a Great Taste Award 2013 versenyen, valamint 2014. májusában az International Chocolate Awards-on sikerült ezüstérmet szerezni a mogyorós Raffinée termékünkkel. Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen rövid idő alatt ott a nevünk a világ legelismertebb csokoládékészítői között – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.


A chocoMe büszkén osztja meg a zsűritagoktól kapott visszajelzést a fogyasztókkal:

chocoMe málnás Raffinée:

A málna és a csokoládé klasszikus kombináció. Itt mégis innovatívnak hatnak és esztétikus asszimetriával készültek a különböző méretű gyümölcsök. A málna éles fanyarsága tökéletesen ellensúlyozza a csokoládé édes ízét. Úgy gondoljuk, igazán forradalmi, kiegyensúlyozott koncepció, ami igényesen néz ki és kivételesen finom. Nagyon érdekes, világos és csábító ötlet. A fagyasztva szárított málna és a csokoládéborítás textúrái tökéletes kontrasztot alkotnak. Néhány zsűritag úgy gondolta, hogy egy csepp étcsokoládé a drazsé közepén gazdagabbá és picit kiegyensúlyozottabbá tette volna, de mindent egybevetve egyöntetűen kiváló terméknek értékeltük.

chocoMe F101 (chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya):

A tökéletes mennyiségű, esztétikusan felvitt feltétek nagyon vonzó megjelenést kölcsönöznek a terméknek. A magvak frissek és kiváló minőségűek, a vörösáfonya lédús. A feltétek magas színvonala mellett, a fahéjat mégis engedik érvényesülni. Egyértelműen látszik, hogy kézzel készült és példaértékű munka. Egy bíró az étcsokoládét kicsit “száraznak” ítélte.

chocoMe G105 (chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya):

Vonzó megjelenés, nagyvonalú gyümölcsmennyiség. A textúrák tökéletes összhangja a gyümölcssavak és az édes csokoládé ellenpontjából ered.

Forrás: Vendég & Hotel


Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.