hirdetés

Enni mindig kell

Budán, az I. kerületi Bem tér és Fő utca kereszteződésében nyílik a legújabb, 40 négyzetméteres Bazsalikom Pékség. A brandhez tartozó ötödik üzlet indulásáról Szabadfi Szabolccsal beszélgettünk. 

hirdetés

A koronavírusos-vészterhes időben nem minden nap érkezik hír üzletnyitásról. Szabadfi Szabolcs szerint  a járványhelyzet nem befolyásolta a pékségek forgalmát, hiszen "enni mindig kell".

A budai Panificio il Basilicoban -a korlátozások miatt-  még nem tartózkodhatnak fogyasztó vendégek, ezért  egyelőre csak a pékárukra és az azokból készült szendvicsekre koncentrálnak. Ez az ötödik üzlet, amit nyitnak, ismert a brand, ennek köszönhetően az elején nagyobb érdeklődésre "rohamra" számítanak, ami kihívásokat jelenthet - ezt talán csillapítja a járványhelyzet.

forrás: Szabi a Pék FB oldal

"Sajnos minden egyes boltnyitásnál várhatóak hibák, nehézségek, természetesen megpróbáljuk ezeket kiküszöbölni. Nehéz eltalálni a mennyiséget, minden bolttal előfordul, hogy délután kettőre leürülnek a polcok és egyszerűen nem tudjuk pótolni. Bízunk benne, hogy van elég tapasztalatunk, hogy ezeket a hibákat könnyebben kiküszöböljük"- mondja a pék, és a jövőre vonatkozóan hozzáteszi: "minden helyszínnél legalább egy év működés kell, hogy kiderüljön, hogyan megy télen-nyáron, több-e a helyi lakó vagy a helyben dolgozó, mennyire működik az üzlet."

A környezettudatosságot szem előtt tartva, az üzletben próbálnak egyre több dolgot kimérve is kínálni: az olajválaszték, köztük olasz olívaolajak, napraforgóolaj, tökmagolaj is elérhető így. A csomagolásmentességet helyben kapható üvegekkel támogatják, de a sajátot is elfogadják. Az elviteles megoldások mindegyike biológiai úton lebomló.

forrás: Panificio il Basilico FB oldal

A járványügyi helyzet, az idősáv, egy pékség életében a legrosszabb dolog, hiszen reggel mennek dolgozni a fiatalabbak is. Szabadfi Szabolcs és az új Bazsalikom Pékség életében ez a korlátozás egyáltalán nem szerencsés, fel is hívja a figyelmet rá: "az, hogy valaki két órán keresztül nem tud bejönni, azt eredményezi, hogy utána adott időben sokkal többen lesznek a boltban".

A pékség kínálatából Szabolcs a kedvencét emeli ki: "A Käselaberkäse szendvics az osztrák inaséveimre emlékeztet és gyakorlatilag minden reggel azt ettem. Ez egy sajttal átszőtt húskenyér, amit a kovászos császárzsemlénkbe rakok bele és uborkasalátával vagy almás mustárral adjuk. Ahogy a meleg Laberkäse-ből folyik ki a sajt, elképesztően finom."

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai