hirdetés

300 adag székelykáposzta 3 tophotel konyhájáról

16 lelkes szállodai szakács, séf, éttermes önkéntes vállalta, hogy február 21-én, vasárnap délelőtt azokért főz, akik a legjobban rászorulnak arra, hogy délben egy tál meleg ételhez jussanak. 

hirdetés

A HotelHero legújabb jótékonysági felhívásához azonnal csatlakoztak séfek és kisegítők. És nemcsak a fővárosból, mondja Anek Dóra, a HotelHero jótékonysági csoport egyik alapítója, hanem vidékről is érkeztek felajánlások a vasárnap délelőtti, három fővárosi helyszínen történő közös ebédfőzésre.

A 2013 óta működő Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködve, 2021. február 21-én vasárnap délelőtt 300 adag ételt készítettek el rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában.

A Kempinski konyháján főző csapat
A Kempinski konyháján főző csapat

Akik feláldozták a jó ügy érdekében a vasárnap délelőttjüket

A Marriott Courtyard, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Mamaison Hotel Andrássy La Perle Noire éttermének konyhájában 16 lelkes szállodás, éttermes önkéntes (Lőrincz György, Barka Áron, Bakonyi Balázs - Zeina Hotels, Varga Gábor - Zeina Hotels, Víg Szabolcs - Zsidai Group, Vida Gábor – Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Roland Holzer – Kempinski Hotel Corvinus, Kónya Géza – Kempinski Hotel Corvinus, Lévai Péter - Kempinski Hotel Corvinus, Melis Róbert – Marriott Courtyard, Baár Csaba - Marriott Courtyard, Gendur András és Szarvas Szilvia – La Perle Noire étterem, Nagy-Szász István, Anek Dóra és Franciscy Gergő - CPI Hotels, Mamaison Hotel Andrássy) készítette a 300 rászoruló vasárnapi ebédjét, amelyet a Heti Betevő önkéntesei jutattak el még melegen két budapesti helyszínre: a Dankó utcai szálló és a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállójára.

Miért pont székelykáposzta?

A HotelHero önkéntesei ma székelykáposztát főztek, az étel kiválasztásnál az volt az elsődleges szempont, hogy laktató, ízletes és vitaminokban gazdag alapanyagokból készüljön a vasárnapi ebéd. Az is fontos szempont volt, mondta ezzel kapcsolatban Anek Dóra, hogy korábban tarhonyás hús és rizseshús volt a vasárnap déli menü, így esett most a választás a székelykáposztára.

Az Andrássy Hotel konyháján dolgozó csapat a bedobozolt, szállításra váró étellel az udvaron
Az Andrássy Hotel konyháján dolgozó csapat a bedobozolt, szállításra váró étellel az udvaron

Mi volt az alapanyag?

Több mint 35 kg sertéslapockát, 100 kg savanyú káposztát használtak fel és 50 kg kenyeret küldtek a tejfölös székelykáposzta mellé. Az alapanyagot a Heti Betevő biztosította, a kiszállítás logisztikájában a Metro Kereskedelmi Kft segített a CSR-ban részt vevőknek.

Lesz folytatás

Mivel a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) februári felhívására nagyon sokan jelentkeztek Budapestről és vidékről is, a szervezők úgy döntöttek, hogy márciusban is folytatják az akciót.

Március 21-én, vasárnap Budapesten az újabb jótékonysági akció vidéki helyszínekkel bővül: olyan vidéki szállodák, éttermek és beszállítók jelentkezését várják, akik vasárnapi ebéddel támogatnák a saját lakókörzetükben élő hátrányos helyzetű embereket.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: HotelHero / Turizmus Online, Fotók: Csárdás Ferenc)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk