hirdetés

Ötcsillagos családi hotel nyílt Szántódon

FRISSÍTVE A kompkikötő közelében, a Balatonnal is közvetlen kapcsolatban van az a gyerekeknek és szüleiknek minden kényelemmel felszerelt Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark, amelyet március 31-én hivatalosan is megnyitottak. Egyik különlegessége a sok közül, hogy ez a balatoni hotel a svájci alapítású, prémium kategóriájú Mövenpick-brand első magyarországi tagja.

hirdetés

Átadták az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkot Szántódon pénteken. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepélyes nyitóeseményen azt mondta, fontos a szolgáltatások fejlesztése, a magyar gazdaság akkor igazán eredményes, ha az ipar mellett a szolgáltatószektor is a legmagasabb színvonalon működik.

 

A miniszter kiemelte, hogy a szállodaipar komoly fejlődésen ment keresztül Magyarországon az elmúlt években, és nemcsak a fővárosban, valamint a Balatonnál, hanem mindenhol nagy lehetőség előtt áll a következő időkben is, mert "ahol jó színvonalú vendéglátás van, ott nagyot lehet előre lépni".

A magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásában felépült, és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport által üzemeltetett Mövenpick BalaLand Resort kapcsán hozzátette, hogy ezt a több mint 20 milliárd forintos fejlesztést az állam 7 milliárd forinttal támogatta. A Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül címe könyve ihlette családi hotel kiemelt célja, hogy a Balaton ne csak a nyári főszezonban, hanem egész évben élvezhető és kihasználható legyen.

A szántódi létesítmény foglaltsága különben, mint megtudtuk, húsvétra már most 50 százalék felett van. Reményeik szerint az ünnep alatt teltházzal üzemelnek, és a foglaltság szeptember után is meghaladja az 50 százalékot.

 

Szepesi Richárd, a Dreamland Holding tulajdonosa azt mondta, a szántódi hotel családias, 109 szobás és gyermektematikára épül, szemben ugyancsak a holding fejlesztéseként elkészült, hivatalosan majd május elején nyíló tokaji Minaro Hotel MGallery-vel. Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalata szerint létjogosultsága csak valami különlegesnek, egyedülállónak lehet, tette hozzá.

Kiemelte, hogy a Mövenpick az Accor márkájaként "tökéletes választás", mert képes arra, hogy osztrák, német, olasz, szlovén vendégeket "tudjon hozni". Szepesi Richárd a jövőbeni tervekről elmondta, Balatonfüreden ötcsillagos, 102 szobás, felnőttematikus szálloda épül jövő év végére, és 2024-ben kezdődik a visegrádi strandfürdő fejlesztése is.

 

A most hivatalosan is megnyílt szántódi szállodát Dieter Prachner vezeti. A szakember több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a szállodaipar területén. Karrierjét 1986-ban Front Office menedzserként kezdte Ausztriában, a Tourotel Kufsteinerhof szállodában. Bécsi, moszkvai, illetve prágai vezetői feladatok után 2003-tól közel kilenc éven át dolgozott Magyarországon, ahol a Ramada International Hungary szálloda területi igazgatójaként az első Ramada Hotel megnyitását, valamint a márka magyarországi fejlesztését irányította. Ezt követően Izraelben a Blue Bay Hotel / The Modani Luxury Spa – Netanya szállodát, majd Tanzániában a Ramada Resort by Wyndham Dar Es Salaam hotelt vezette.

Helyettese pedig az a Blaske Gergely, aki korábban a Four Seasons egységeiben, Budapesten, Londonban, Hampshire-ben és a Seychelles-szigeteken is betöltött vezetői pozíciót. Elmondása szerint a vendéglátás területén végzett munka hamar hivatásává és szenvedélyévé vált, Szántódra való érkezése előtt 2021 tavaszától mostanáig a Párisi Udvar Hotel Budapest és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie-re F&B igazgatói pozícióban dolgozott.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás
Forrás: MTI/Vasvári Tamás
 

A mostantól hivatalosan is megnyitott, ötcsillagos szálloda és élménypark egy olyan 50 millió eurós beruházással elkészült Balaton-parti üdülőhely-komplexum, amely az első igazán átfogó resort-fejlesztés a tó környékén: egy szélesebb projekt része, amely egyedülálló beltéri és kültéri víziparkot és kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt (szintén az Accor üzemeltetésében) és 109 lvendégszobát foglal magába.

 

Az Accor, amely a világ egyik vezető szállodaipari csoportja, több mint 5200 ingatlannal és 10 ezer vendéglátóhellyel a világ 110 országában. Világszerte mintegy 230 ezer munkatársat foglalkoztatnak. A nyilvános cégadatok szerint magyarországi cégük az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt. Tavaly viszont már csaknem 7,2 milliárd forint árbevételt értek el, és az adózás utáni veszteségük is felére, mintegy 3,6 milliárd forintra csökkent.

 

 

 

(forrás: MTI, Fotók: Pawel Jakubowski / lubiepodroze.eu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk