Wow! Rekordnevezés az idei GastroDesign versenyen!

Lezáródott Gastro & Hotel Design Award versenyünk pályázati időszaka, és soha nem jelentkeztek még annyian, mint idén.

A Horeca szakma legrangosabb hazai design versenyére idén rekord nevezés érkezett: 80-an döntöttek úgy éttermes, szállodás, tervezői körökből, hogy pályáznak a különböző kategóriákban meghirdetett versenyünkre. Most először több hoteles területről érkezett pályázatot kaptunk, mint a vendéglátás oldalról: összesen 47 hoteles pályázat érkezett.

A legnagyobb versenyre idén "Az év GastroDesign étterme" kategóriában számítunk: ide 8 nevezés érkezett.

Nagy viadal várható még egyik idei kiemelt kategóriánkban, amely "Az év GastroDesign tematikus étterme", itt 7-en pályáznak a díjért.

Erős lesz azon szállodások versenye is, akik "Az év HotelDesign vendégszobája" kategóriájában neveztek, ugyanis 7 pályamunka verseng majd, és egyik jobb, mint a másik.

Idén a nagyobb szállodaláncok végre szintén felmérték, mennyire fontos ez a megmérettetés, nagy örömünkre sokan pályáztak közülük. A Danubius Zrt. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest például 5 kategóriában is nevezett. De lelkes volt még a Budapest Marriott Hotel, ők is szintén 5 pályamunkával indulnak. Mellettük szintén erős pályamunkákkal képviselteti magát a Hotel Clark Budapest,  ők szintén 5 kategóriában neveztek.

Az online értékelés - nemzetközi, rangos zsűri részvételével - a nyár végére fejeződik be, a személyes zsűrizés szeptember elején történik. A döntősök listája szeptember 13-án kerül fel a Turizmus & Vendég online felületeire: aznaptól mind a www.turizmusonline.hu mind a www.vendég.hu aloldalon olvasható majd a short list.

Idén is lesz természetesen szuperelegáns gálavacsorával egybekötött díjátadó, ezúttal október 4-én, a Larus Étteremben.

További infók: https://gastrodesignaward.hu

Forrás: Vendég


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.