hirdetés
hirdetés

A Balatoni Hajózási Zrt. 2019-es árai

A Balatoni Hajózási Zrt. 2019-ben a tavalyival azonos személydíjakat kér az utasoktól, de a kompon szállított járműveknél jóval az inflációt meghaladó mértékű emelés történt. A legdurvább drágítással a kerékpárosoknak kell számolni, akik az idén 33 százalékkal magasabb áron vihetik járműveiket Tihany és Szántód között, mint tavaly - írja a Balatontipp.hu.

hirdetés

A 2018. október végén jóváhagyott személyhajózási díjszabás szerint a teljes árú jegyek ára a menetrend szerint közlekedő járatokon az alábbiak szerint alakul az egyes díjzónákban.

Az első díjzónában 1400 Ft (például Badacsony-Fonyód, Révfülöp-Balatonboglár, vagy Tihany-Balatonfüred)
A második díjzónában 1800 Ft (például Siófok-Balatonfüred, Siófok-Balatonalmádi)
A harmadik díjzónában 1900 Ft (például Siófok-Tihany, vagy Badacsony-Keszthely)
A negyedik díjzónában 2100 Ft (például Siófok-Balatonföldvár, vagy Balatonfüred-Balatonlelle)

A kerékpárt a menetrendi hajókon 1000 forintért, a 4-14 éves gyerekek kerékpárját 500 forintért, a kutyákat ugyancsak 500 forintért szállítják- ez utóbbi megegyezik a davalyi díjjal.

A személydíjak a kompokon is az előző évivel azonosak. A 2019. január 1-től érvényes díjszabás szerint egy személyt teljes árú díjjal 700 forintért szállítanak át Szántód és Tihany között, változatlanul 350 forint lesz a 18 év alatti gyerekek és fiatalok, a 18 év feletti diákok és a 65 év alatti nyugdíjasok 50%-os kedvezményű díja. A járműveknél azonban az inflációt jóval meghaladó díjemelés történt. Igaz, az árak több év óta nem változtak.

Komp Tihany előtt, fotó: Gőrffy Árpád,balatontipp.hu

Most a kerékpár, kerékpár- motorkerékpár utánfutó, kézi kocsi 300-ról 400 forintra, tehát 33 százalékkal emelkedik, plusz a díjszabásban nevesítve lett az összecsukott, kézben vitt kerékpár is, amiért mostantól akkor is fizetni kell, ha egyébként beleférne a kézipoggyászoknál maximális méretként megadott maximum 70 centiméteres átmérőbe. 

A teljes cikk a Balatontipp.hu-n olvasható.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk