hirdetés
hirdetés

A Lufthansa először indít közvetlen járatot Tampába

A Lufthansa tovább bővíti hálózatát az Egyesült Államokban. 2015. szeptember 25-étől a légitársaság története során először indít közvetlen járatot a „Napfény államában“, Floridában található Tampa város felé.

hirdetés

A Frankfurt - Tampa útvonalon a nyári menetrendben heti öt, míg a téli során heti négy járatot szolgál ki az Airbus A340-300 típusú repülőgép. Miami és Orlando mellett az állam nyugati oldalán található kikötőváros a harmadik célállomás lesz Floridában. A Tampa-öböl mentén található gyorsan fejlődő település a közelben lévő St. Petersburg és Clearwater városokkal együtt összesen mintegy három millió lakos otthona.

Fedélzeti szórakozás és FlyNet 

Az LH 482 kódjelű járat délelőtt száll fel a frankfurti repülőtérről és 11 órányi repülés után helyi idő szerint délután ér Tampába. A járat Floridából kora este indul vissza és a következő nap reggelén landol a Frankfurtban. A gépen három utasosztályon (Business, Premium Economy és Economy) a megszokott Lufthansa komfort várja az utazókat. Mindhárom utasosztály a Lufthansán belül a legújabb kialakítású: a Business Classt az új, gombnyomásra 1,98 centiméteres ággyá átalakítható ülésével szerelték fel, míg a nemrég bemutatott Premium Economy osztályon nagyobb lábtér, lábtartó és szélesebb ülések teszik kényelmesebbé a repülőutat. Valamennyi utas hozzáfér a fedélzeti szórakoztató rendszerhez, illetve kapcsolódhat az internethez a vezeték nélküli szélessávú FlyNet segítségével.

Tampa csak az első lépés

„Nagyon örülünk, hogy utasaink hamarosan átszállás nélkül utazhatnak Florida nyugati partjára“ - mondta Karl Ulrich Garnadt, Deutschen Lufthansa AG igazgatótanácsának tagja. „Elsősorban a magánutasok körében várunk jelentős érdeklődést és keresletet“ – tette hozzá. A Tampa körüli régió számos látnivalót és szórakoztató parkot kínál a turisták számára, például a Busch Gardens-t, az Adventure Island-t, a Florida Aquarium-ot és a Legoland Florida-t. A kulturális látványosságok közül a Dali Múzeum, illetve a Clearwater és St. Petersburg körüli finom homokú strandok, illetve a remek golfpályák vonzzák a nyaralókat. „Jelentős növekedési lehetőséget látunk magánszemélyek tengeren túli utazási szegmensében, ezért a jövőben még több erőforrást kívánunk ide helyezni. Az új tampai járat csak az első lépés, amelyet további ígéretes célállomások követnek majd“ mondta Karl Ulrich Garnadt.

Tampa egyúttal a polgári repülés szülővárosának is számít, hiszen jó száz évvel ezelőtt 1914. január 1-jén itt szállt fel a világ első repülőjárata St. Petersburg és Tampa között.

Az új járat

Frankfurt – Tampa (USA)

 

Repülőtér/

Kód/

időzóna (nyár)

– Frankfurt Airport, Terminal 1 (FRA); világidő + 02:00 óra

– Tampa International Airport (TPA); világidő -04:00 óra

 

Menetrend

(nyári menetrend, helyi idő szerint)

2015. szeptember 25-től

 

Minden hétfőn, kedden, pénteken, szombaton és vasárnap

LH 482         Frankfurt 11.00 – Tampa 15.50

LH 483         Tampa 17.20 – Frankfurt 08.45 (másnap)

 

Átlagos repülési idő

10 óra 5 perc

 

Távolság

7721 km (4169 tengeri mérföld)

 

Repülőgép

 

 

Airbus A340-300
(298 ülőhely, ebből 18 Business, 19 Premium Economy és 261 Economy osztály)

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk