hirdetés
hirdetés

Brazíliába nem indulhatnak a franciák

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva a francia kormány felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával.

hirdetés

"Azt tapasztaljuk, hogy a helyzet egyre súlyosabb, ezért úgy döntöttünk, hogy újabb utasításig felfüggesztünk minden repülőjáratot Brazília és Franciaország között", jelentette be Jean Castex miniszterelnök az euronews.com tudósítása szerint.

A járványügyi zárlat ellenére brazil városokból még kedden is két járat érkezett a párizsi Roissy repülőtérre. Az utasok csak negatív PCR-teszttel szállhattak fel a repülőgépre, és az érkezést követően, Párizsban is leteszteltek minden utast a repülőtéren, majd tíz napos kötelező karanténba kellett vonulniuk, vagy az otthonukba, vagy pedig az állam által biztosított hotelbe.

123rf
123rf
 
A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától főként azért tartanak a francia járványügyi szakemberek – mint Salomon professzor is mondja -, mert „annak elterjedése akár egy negyedik, halálos járványhullámot okozhat. Ez a kockázat indokolja a kormány döntését.”

Brazíliában tombol a járvány, naponta 4-5 ezren halnak meg a koronavírus-fertőzés következtében. A kórházak intenzív osztályainak kihasználtsága 90 százalékos.

Eközben, és ennek ellenére São Paulo államban és Rio de Janeiróban is lazítást terveznek; kinyitnak az iskolák, a sportlétesítmények, az üzletek, áruházak.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai