hirdetés
hirdetés

Budapesti vs. bécsi reptér a számok tükrében

Az átlagárak alapján budapesti indulással olcsóbb a repülőjegy, mint a bécsi repülőtérről, ez derül ki a  Kiwi.com-on foglalt repülőjegyek alapján.

hirdetés

A legnagyobb arányban (89%) Budapest az indulóállomás, amikor repülővel utaznak honfitársaink külföldre. Azonban minden 10. magyar Bécsből indul, minden 100. pedig Debrecenből. Ausztria után Szlovákiában száll repülőre a legtöbb magyar, Pozsony és Kassa repülőterei a 4. és 5. legkeresettebbek a magyarok körében, a vezető cseh utazástechnológiai vállalat 2023. február 20-ig idei évre leadott repülőjegyfoglalási adatai alapján.

Forrás: kiwi.com
Forrás: kiwi.com
 

Nincs számottevő különbség a budapesti és a bécsi repülőtér esetében aközött, hogy milyen messzire utaznak onnan a magyarok, de az átlagárak között már megfigyelhetünk eltérést különösen a hosszabb távú utak esetében. A rövidtávú (0-1499 km közti) repülőjáratokra fővárosunkból átlagosan 83 eurót kell fizetnünk, míg Bécsből ugyanerre a távolságra 91 eurót. A közepes hosszúságú (1500-3999 km) járatok tőlünk átlagosan 131 euróba, az osztrák fővárosból pedig 144 euróba kerülnek. A hosszú, 4000 km-nél messzebbi járatok esetében még jobban járhat az a magyar, aki Budapestről repül, hiszen míg innen átlagosan 519 euró egy jegy, addig Bécsből ugyanazért a távért már 656 eurót kell fizetni.  

A február 20-ig a cseh anyacéggel rendelkező foglalási portálnál leadott foglalások alapján idén Budapestről a legtöbben Londonba, Milánóba és Barcelonába repülnek. A bécsi repülőtérről pedig a TOP3 úti cél a magyarok körében Barcelona, Tenerife és Róma. A 4000 km-nél messzebbi járatok esetében is láthatunk különbségeket. Míg a budapesti repülőtérről leginkább Dubaiba, Bangkokba és Abu Dhabiba utaznak honfitársaink, addig a Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtérről Bangkok szerepel az élen, amit Zanzibár és Abu Dhabi követnek. New York Budapestről a 4., Bécsből pedig a 9. legnépszerűbb úti cél a magyarok körében.

 

 

(forrás: kiwi.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk