hirdetés
hirdetés

Flottabővítés az Ethiopian Airlines-nál

 Az Ethiopian Airlines Group szándéknyilatkozatot írt alá a közelmúltban rendezett Dubai Airshow-n 11 darab Airbus A350-900-as vásárlására, míg további 6 gépre opciós jogot kötött.

hirdetés

Ezzel a megállapodással Afrika vezető légitársasága tovább erősíti pozícióját az A350-es piacon: teljes megrendeléseinek száma 33-ra emelkedik, amelyből négy A350-1000-es gép lesz.

 

Az A350 a világ legmodernebb szélestörzsű repülőgépe, amely 300-410 üléses kategóriában, a rövid- és hosszútávú járatokon is a legjobb hatékonyságot biztosítja. Áramvonalas kialakításának, új generációs motorjának és könnyűsúlyú anyaghasználatának köszönhetően repülés közben 25 százalék megtakarítás érhető el mind az üzemanyag-felhasználás, mind a CO₂-kibocsátás terén, zajterhelése pedig 50 százalékkal kevesebb a korábbi modellekéhez képest.

A légitársaság jelenleg 20 darab A350-900-as gépet üzemeltet, a további gépek érkezésével pedig Afrika legnagyobb A350-es légitársasága lesz. A megállapodás aláírására a Dubai Airshow-n került sor, amelynek kapcsán Mesfin Tasew, az cég vezérigazgatója így nyilatkozott: A flottabővítéssel a jövőben még kényelmesebb és még emlékezetesebb fedélzeti élményt tudunk biztosítani az utasainknak a csendes kabinokkal és hangulatvilágításokkal." 

 

(forrás: AVIAREPS / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk