hirdetés
hirdetés

Forma-1 a Ferihegyen

A szokásosnál jóval több utas fordult meg a Ferihegyen az elmúlt hétvégén, akik a SkyCourt boltok forgalmát is jelentősen megnyomták - tájékoztatott a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA).

hirdetés

A SkyCourtban lévő 1500 négyzetméteres elegáns üzletben rekordmennyiség fogy a magyar libamájból és a tokaji aszúból. A repülőtéri üzlet forgalma egyébként júliusban az utasforgalmat is meghaladó mértékben nőtt, nem utolsósorban a Magyar Nagydíjra időzített kereskedelmi akcióknak köszönhetően - tudtuk meg a BA-tól.

De az 1-es terminálon is rendesen fogyott a portéka. Mi több, olyan forgalom volt, hogy még az irodai dolgozóknak is be kellett segíteni az értékesítésben.

Ahogy az már ilyenkor lenni szokott, az F1-es pilóták egy részét közvetlenül a verseny után helikopter szállítja ingajáratban a repülőtérre, hiszen a csapatok tudják: közúton reménytelen lenne 2-3 óránál rövidebb idő alatt elvergődni Mogyoródról Ferihegyre. Pedig a távolság alig harminc kilométernyi.

A helikopterrel érkező versenyzőket és a csapatok vezetőit ilyenkor viszont már járó hajtóművel, indulásra előkészített gépekkel várják. A szokásos vasárnapi forgalom mellett délután 15.30 és 19.30 között nem kevesebb, 129 extra gépmozgást (fel- leszállást) vezényeltek le a BA előteres szakemberei, karöltve a HungaroControl légiforgalmi irányítóival. Nagyobb fennakadás sem a levegőben, sem a földön nem alakult ki.
 
A szokásosnál 17 %-al nagyobb utasszámot regisztráltak vasárnap délután a 2-es terminálon, ahol a 11 működő utasbiztonsági folyosónak köszönhetően nem alakult ki hosszabb várakozás sehol sem, ebben kiemelt szerepet játszott a SkyCourt megnövelt utasforgalmi kapacitása - tudtuk meg.

A fapados 1-es terminálon a vasárnap délutáni forgalom 41 %-al volt magasabb a megszokottnál. A következő napokban is erős forgalomra lehet számítani, hiszen sokan kisebb magyarországi nyaralással vagy hosszú budapesti hétvégével toldják meg a mogyoródi napokat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk