hirdetés
hirdetés

Most a környezetvédelmi alapú adót ekézi a Ryanair

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója üdvözli az extraprofit-adó környezetvédelmi alapúvá alakítását, álláspontja szerint ez legalább bizonyítja, hogy a kormány szándéka az utasok és nem a nem létező légitársasági profit megadóztatása volt - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Közleményben reagált a Ryanair a légitársaságok nyáron bevezetett extraprofit-adójának múlt heti változására, amely januártól a repülőgépek egy ülésre vetített károsanyag kibocsátásától is függővé teszi a Magyarországról induló utasokra kivetett adó mértékét.

A fapados légitársaság újból felszólította a magyar kormányt, hogy törölje el “az idióta és káros utasadót”, valamint “kérjen bocsánatot polgáraitól és a beutazóktól a hamis és tisztességtelen légitársasági adó sikertelen bevezetési kísérletéért, amelyet most környezetvédelmi utasadóval vált fel”.

A cég álláspontja szerint a magyar állampolgárok és a beutazók kárára az adó megdrágítja és versenyképtelenné teszi a Magyarországra irányuló és onnan induló légijáratokat a szomszédos országokhoz, például Romániához, Szerbiához, Szlovákiához, Horvátországhoz és Ausztriához képest, a Balkánra érkező utasok mostantól el fogják kerülni Magyarországot.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


Hozzáteszik: Magyarországnak és a turisztikai ágazatnak ki kell hevernie a Covid által okozott károkat, a magyar polgároknak és látogatóknak alacsonyabb repülőjegyárakra és több járatra van szükségük, nem pedig kevesebb járatra és magasabb kormányzati adókra.

Michael O’Leary a közlemény szerint abbéli reményét fejezte ki, hogy “a magyar kormány belátja ennek az abszurd adónak az ostobaságát, eltörli azt, és Magyarországot ismét olcsó, versenyképes légi utazási és turisztikai célponttá teszi, a magyar állampolgárok, családjaik és a beutazók javára”.

A Ryanair a harmadik negyedévet rekordnyereséggel zárta, a téli hat hónapos időszakra veszteséges működést prognosztizál, ugyanakkor az utasok száma éves szinten elérheti a 168 milliót, amely 13 százalékkal meghaladja a járvány előtti 2019-es évét.


hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk