hirdetés
hirdetés

Semmeringbe visz a Máv Nosztalgia első 2020-as szerelvénye

Semmeringbe közlekedik a MÉV Nosztalgia első 2020-as szerelvénye, amely az UNESCO Világörökség Listájára is felkerült magashegyi vasútvonalon vezet át.

hirdetés

A MÁV Nosztalgia lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint sokan szívesen utaznak meleg helyekre a hidegebb hónapokban kivett szabadságok alkalmával, de a hegyvidéki utazások is nagyon népszerűek a téli időszakban. A kényelmes utazások és a vasút szerelmeseinek ilyenkor is van miből válogatni.

A MÁV Nosztalgia Téli Semmering Expressze például a világon az első, 1854-ben átadott magashegyi vasútvonalán halad át egyedülálló alpesi táj látványát tárva az utasok elé. Számos különleges tájat, látványosságot érhet el vele az utazó: akár a 20 schillinges kilátót is, amely annak idején a 20 schillinges bankjegy hátulját díszítette. Az útvonalon korhű nosztalgiavonatok közlekednek.

A menetrend szerint a szerelvény reggel 6 órakor indul a Kelenföldi pályaudvarról és 11 órára érkezik Mürzzsuschlagba, ahonnan 16.42-kor indul vissza és 21.53-kor érkezik meg Kelenföldre.

Belák Viktor, a MÁV Nosztalgia személyszállítási részlegének vezetője azt mondta, januárban két járat is közlekedik a Semmering Expressz vonalán, ahol 14 alagúton, 16 viadukton és 100 kőhídon haladnak át a szerelvények.

Februárban a Gyertyafény Expressz kínál romantikus vacsoravonatozást, de különvonatot állítanak forgalomba a mohácsi busójárás alkalmával. A Nohab vontatású különvonat a vékony csíkos, fülkés Rába kocsikkal közlekedik, melyek valódi csemegének számítanak a vasúti különlegességek kedvelőinek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk