hirdetés
hirdetés

Tovább szárnyalhat az orosz beutazó turizmus

A jekatyerinburgi székhelyű Ural Airlines légitársaság 2012. október 3-án indítja első járatát az Ural régió fővárosából Budapestre.

hirdetés

A jekatyerinburgi Koltsovo repülőtérről szerdai napokon 15 óra 55 perckor induló repülőgép 16 óra 35 perckor érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, s onnan 17 óra 40 perckor indul vissza az orosz nagyvárosba. Helyi idő szerint a járat 01 óra 50 perckor érkezik vissza Jekatyerinburgba. A légitársaság a járatot Airbus 320-as típusú repülőgéppel teljesíti.

A járatnyitás apropóján a Magyar Turizmus Zrt. három részből álló kampányt bonyolít le a Jekatyerinburg-Budapest járat és Magyarország mint turisztikai úti cél népszerűsítése érdekében.

A kampány egyik elemeként, szeptember 20-án három hónapos internetes kampányt indított az MT Zrt. a TurProfi.ru portállal együttműködésben, amelynek során a szakma képviselőit a www.turprofi.ru oldalon, míg a nagyközönségi érdeklődőket a www.utravel.ru honlapon tájékoztatják az új légi összeköttetésről. Az új járattal továbbá 9 orosz újságíró érkezik hazánkba az MT Zrt. meghívásában. A széleskörű szakmai összefogásban – szállodák, programgazdák, touroperátorok, stb. – 2012. október 3-10. között megvalósuló tanulmányút során a zsurnaliszták Budapest és környékének turisztikai lehetőségei mellett Hévíz turisztikai kínálatából is ízelítőt kapnak. A program részeként a résztvevők interjút készítenek Horváth Gergellyel, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójával.

A Jekatyerinburg-Budapest járatot és Magyarországot mint turisztikai desztinációt az október 5-6-án megrendezésre kerülő jekatyerinburgi ExpoTravel 2012 kiállítás keretében is népszerűsíti az MT Zrt. A várhatóan 10.000 főt vonzó vásáron a MT Zrt. moszkvai külképviselete társkiállítókkal – 1000 Út Kft, Robinson Tours Kft, NaturMed Carbona Hotel, Spirit Hotel, Implantcenter, Royal Verecke Kft, Tour-Trading-91. Kft. – közösen vesz részt. A kiállítás programjához kapcsolódóan az MT Zrt. partnerei két alkalommal 10-10 perces prezentáció keretében is bemutatják a magyarországi turisztikai ajánlatokat.

Oroszország hazánk Top10 turisztikai küldőpiacának egyike. A KSH 2011. évi végleges statisztikai adatai szerint 2011-ben közel 462.000 orosz vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami 23,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az orosz beutazóturizmus lendülete töretlen: a KSH legfrissebb, 2012. január-júliusi statisztikai adatai szerint 31,6%-kal bővült a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált orosz vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

Az orosz vendégforgalom további szárnyalásához várhatóan az Ural Airlines légitársaság új, Jekatyerinburg-Budapest járata is hozzájárul majd. Az Ural Airlines légitársaság az orosz légi fuvarozói piac egyik meghatározó társasága. A légitársaság 2012. augusztus 14-én köszöntötte idei 2.000.000-ik utasát. (Az Ural Airlines a tavalyi évben csak október végén köszönthette a kétmilliomodik utast.) A légitársaság reméli, hogy történetében először az idén még üdvözölheti a 3.000.000. utasát is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk